Novogradiška zimska služba jučer je održala postrojavanje odnosno popisivanje  mehanizacije koordinirano i sastanak s PP Nova Gradiška i predstavnikom Grada Nova Gradiška.

Za ovu sezonu pripremljeno je 60 tona soli, a kako se količina soli ovisno o potrebama smanjuje, tako služba vodi brigu o novim količinama.

Direktor Eko-konga Vlado Ivković potvrdio je da imaju dovoljan broj ljudi u službi, ali i raspoložive mehanizacije: veliki kamion, kamion s rasipačem soli i plugom, 3 kombinirke s plugom i rasipačima, traktor s rasipačem soli, male kamione također s rasipačem soli, kao i vozilo za čišćenje nogostupa.

U slučaju velikih količina snijega, čišćenje cesta i javnih površina odvija se prema prioritetima. Ceste u užem dijelu Grada pripadaju u ceste prvog prioriteta, a posebno se vodi briga o prilazima autobusnom i željezničkom kolodvoru, Domu zdravlja, Gradskoj bolnici, Policijskoj postaji, DP Elektra, Plin projektu, vatrogasnoj službi, te institucijama važnima za osnovno funkcioniranja Grada i realizaciju potreba građana.

Ceste drugog prioriteta su ceste u širem dijelu grada s asfaltnim zastorom i većom frekvencijom. Intervenira se kada je na kolniku više od 10 cm snijega, a služba će omogućiti cjelovitu funkciju tih cesta u okviru 10 sati od prestanka padalina. Također postoje i ceste trećeg prioriteta, a riječ je o gradskim i prigradskim cestama manjeg značenja i intenziteta, kao i sporedne ceste.

Podsjećamo građane da su pred svojim kućama sami dužni očistiti snijeg na pločniku, a oni koji su malo bolje raspoloženi za zimske radosti mogu pomoći i nemoćnim ili starijim susjedima u čišćenju snijega.

Komentari
Prethodni članakUoči Martinja oprez: Policija pojačano kontrolira promet
Sljedeći članak„Ljušture” Josipe Štefanec: Otvorena još jedna izložba u Gradskom muzeju Nova Gradiška