„Škola za život“ u pravom smislu te riječi primjenjuje se u Industrijsko-obrtničkoj školi Nova Gradiška. Naime, u prvom tjednu ove nastavne godine, učenice 2. i 3. razreda zanimanja krojač, zajedno sa svojom nastavnicom praktične nastave dobile su zamolbu od ravnateljice Mirele Brlić-Trnka za šivanje zaštitnih platnenih maski za sve učenike.

Radilo se o ukupno 955 maski namijenjenih svim učenicima ne samo Industrijsko-obrtničke škole, nego i učenicima Gimnazije, te Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška. Bio je to veliki posao i izazov za ove vrijedne ruke budući da su sav taj posao odradile samo četiri učenice sa svojom profesoricom Dragicom Kekez.

Županija Brodsko-posavska je donirala materijal za izradu, a učenice 2.razreda Sanja Milić i Maja Ninković Rađenović ,te još dvije učenice 3.razreda Magdalena Dubinko i Silvia Vrkljan su sašile maske.

– Jako sam ponosna na njih jer su pristupile poslu jako odgovorno i predano – kaže njihova profesorica praktične nastave, Dragica Kekez.

Bravo djevojke!

Autor: Dragica Kekez

 

Komentari