Na Kongresu poduzetnica Hrvatske i regije, najvećem poslovnom skupu žena u poduzetništvu, Bernardi Cecelji, vlasnici i direktorice tvornice Bernarda d.o.o. iz Nedelišća (Međimurska županija)  za proizvodnju madraca, kreveta i opreme za spavanje te koja upošljava više od 250 zaposlenika, uručena je nagrada Najpoduzetnica 2020. godine.

Na Međunarodni dan žena, po peti je puta organiziran Kongres poduzetnica Hrvatske i regije, u organizaciji Ženskog poduzetničkog centra, najveće nevladine asocijacije koja okuplja više od 2.300 članica i članova (vlasnica i vlasnika tvrtki i obrta kao i svih onih koji će to biti), a u sklopu kojega se po prvi puta održala dodjela nagrada Najpoduzetnica u nekoliko kategorija, uz Grand Prix nagradu Najpoduzetnica 2020.

Na spomenutom Kongresu vrijedno priznanje stiglo je i u ruke naše Novogradiščanke, vlasnice Exclusive Eventa, obrta za organizacije događaja, vlasnice Salona vjenčanica Exclusive i Caffe bara Carpe diem Ng Ljiljane Šoch. Dobila je nagradu za „Najinspiraciju 2020” Ženskog poduzetničkog centra.

– Iznimno smo ponosni na uspjehe naše Ljiljane Soch i svih poduzetnica u našem gradu. Lijepo je u lokalnoj zajednici imati takve poduzetnice. U našoj sredini imamo nekoliko takvih žena, svijetlih primjera u poduzetništvu koje okupljaju veliki broj ljudi i zajedno kreiraju poduzetničke aktivnosti i na taj način promoviraju sebe, svoje proizvode i usluge i u konačnici cijeli grad Novu Gradišku. Radi se o petogodišnjoj suradnji Grada Nova Gradiška i Ženskog poduzetničkog centra.

Od 2016. godine s ponosom nosimo titulu „Grad prijatelj ženskog poduzetništva”. Sudjelujemo u svim aktivnostima vezanim uz žene u poduzetništvu, razvoj žena u poduzetništvu i općenito podizanja statusa žena na nivo i razinu na kojoj bi trebali biti.

Drago nam je da smo mogli sudjelovati na ovom iznimnom gospodarskom događaju koji je okupio poduzetnice iz Hrvatske i zemalja regije, od Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, zemalja Beneluxa. Na organiziranom Poduzetničkom sajmu koji je sastavni dio Kongresa, sudjelovale su i naše poduzetnice kako bi promovirale svoje proizvode i usluge koje nude.

Svake godine imamo sve veći značaj na Kongresu, od promocije naših proizvoda, do promocije Grada, naše Industrijske zone i privlačenja investitora. Aktivne smo u svemu tome i zamijećene. Ove godine smo imali ulogu partnera, tako da smo zaista imali dobru priliku predstaviti naš grad i sve ono što nudimo – kaže Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika za gospodarstvo.

Foto: Ratko Mavar i fb