U danima kada se svi zajedno, svatko na svoj način, borimo protiv novonastale situacije s pandemijom koronavirusa, sjajan primjer stiže iz novogradiških srednjih škola. Već smo vas izvijestili da je novogradiška Elektrotehnička i ekonomska škola krenula s printanjem dijelova zaštitnih maski. Sada su odlučili udružiti snage s Industrijsko obrtničkom školom i pridružiti se globalnoj akciji printanja dijelova zaštitnih maski.

Veliki broj tvrtki i pojedinaca uključili su se u akciju kako bi pomogli zdravstvenom osoblju u borbi s koronavirusom. Ovaj primjer slijede i naši Novogradiščani.

Profesori Elektrotehničke i ekonomske škole Krunoslav Cvitković te Industrijsko obrtničke škole Miroslav Matošević, Matija Matošević i ravnatelj Mijo Matošević krenuli su s printanjem prvih zaštitnih maski. Kako ističu, najmanje je to što mogu učiniti u ovim trenutcima, stoga svima njima za inicijativu i trud „kapa dolje”. Još jedan je to dokaz da i u ovim teškim trenutcima naši prosvjetni djelatnici pokazuju da imaju veliko srce i uvijek su spremni pomoći. Hvala im!

Podsjetimo, akciju je pokrenula češka tvrtka Prusa na čijim se stranicama može skinuti model potreban za printanje. Koordinaciju za našu zemlju obavlja Hrvatski studentski zbor.

Autor: Sanja Bukvić

 

Komentari
Prethodni članakNova mjera Stožera civilne zaštite za vozače kamiona: Što se mijenja?!
Sljedeći članakNova Gradiška: Iako su specijalizirane trgovine u sastavu tržnica otvorene, sreli smo tek nekoliko ljudi…