Članovi Kulturno umjetničkog društva “Tamburica” iz Starog Petrovog Sela već punih 46 godina njeguju tamburašku glazbu, a svojim radom i postojanjem već su odavno pronijeli ime svoga mjesta diljem Hrvatske i izvan njenih granica.

Već sedamnaest godina u okviru društva djeluje Vokalni ansambl “Lira”, skupina entuzijasta i zaljubljenika u glazbu. “Lira” je također u svom dosadašnjem radu “iznjedrila” nekoliko nosača zvuka i kompilacija, a kako bi javnosti prezentirali dio svog bogatog glazbenog opusa, ovoga petka, 23. lipnja u 20,00 sati u novogradiškom Domu kulture organiziraju cjelovečernji koncert.

Kako ističe voditeljica “Lire” Renata Grgić, za cjelovečernji koncert u novogradiškom Domu kulture pripremaju bogat program:

– Kulturno umjetničko društvo “Tamburica” izvest će svoj klasični repertotar koji izvode na festivalima tamburaške glazbe, Vokalni ansambl “Lira” predstavit će se s repertoarom duhovnih, domaćih i popularnih skladbi. Naravno, da će se tu naći i tamburaške skladbe koje cijene i vole naši Slavonci.

Photo: Radio Slavonija

 

Komentari
Prethodni članakDan je antifašističke borbe
Sljedeći članakMuke po vodi “sto prvi put”