Grad Nova Gradiška provodi projekt “Žena zaželi, žena radi 3” u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Slavonski Brod i Centrom za socijalni rad Nova Gradiška, a u sklopu Poziva “Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza 3” unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Europskog socijalnog fonda.

Vrijednost projekta je 195.919,44 eura ili 1.476.155,00 kuna i sufinanciran u 100 % iznosu i to 15 % iz Državnog proračuna RH i 85% iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta je unaprijediti radni potencijal teže zapošljivi žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem na području grada Nova Gradiška, radi ublažavanja posljedica nezaposlenosti i rizika od siromaštva ujedno i poticanje socijalne uključenosti i povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika.

Na uvodnoj konferenciji projekta održanoj u Gradskoj vijećnici o uspješnosti provođenja proteklih faza programa govorile su voditeljica Odsjeka za EU fondove i projekte Grada Nova Gradiška, Maja Savi i voditeljica projekta Gordana Šimić, koja je ujedno i predstavila projekt i njegove rezultate:

-“Zaposleno je 30 teže zapošljivih žena u nepovoljnom položaju i povećan njihov radni potencijal i socijalna uključenost. Također je povećana kvaliteta života i socijalna uključenost starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici, njih 210.”

Komentari
Prethodni članakIndustrijsko obrtnička škola: Donacija za kuhare i pomoćne kuhare i slastičare
Sljedeći članakPad proizvodnje voća u Hrvatskoj