Predstavnici Grada Nova Gradiška, članovi Gradskog vijeća, predstavnici stradalničkih, braniteljskih i civilnih udruga, Druge Policijske postaje Nova Gradiška, Javne vatrogasne postrojbe, ustanova i tvrtki u povodu sutrašnjeg blagdana Svih svetih i Dušnog dana položili su tijekom prijepodneva vijence kod središnjeg spomen obilježja poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana i kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

– S obzirom na epidemiološku situaciju, uvažavajući propisane epidemiološke mjere i na ovaj način smo htjeli odati počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i pokazati im da nismo zaboravili na sve njih i našu hrvatsku domovinu. I na ovaj način, na ovom polaganju i svim ostalima želimo pokazati da ih ne smijemo i nećemo zaboraviti – rekao je, tom prigodom, gradonačelnik Borislav Vidošić.

– Okupili smo se ovdje kod spomenika poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i spomen obilježja prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu kako bi im odali počast i prisjetili se svih njih. Vrijeme je to da u miru i tišini razmislimo i o samima sebi, prisjetimo se svih naših bližnjih, ali i shvatimo što je smisao život i kako dalje, posebice u ovoj nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji. Možda je ovo prilika i da se zamislimo, „stanemo na loptu”, budemo bolji jedan prema drugima i imamo više empatije prema svima – dodala je predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas Vujčić.

 

Komentari
Prethodni članakSve lošija situacija i na području Brodsko posavske županije: 129 novooboljelih od koronavirusa
Sljedeći članakU Slavoniju bi se ljudi mogli vraćati, makar turistički