POD UTJECAJEM ALKOHOLA IZAZVAO PROMETNU NESREĆU S MATERIJALNOM ŠTETOM

U petak, 17. prosinca, oko 22 sata, u ulici A. Stepinca u Novoj Gradiški, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Policijski službenici su očevidom utvrdili da je nesreću izazvao 40-godišnjak, koji je pod utjecajem alkohola od 1.43 promila upravljao osobnim vozilom novogradiških registracija. Počinitelj prometne nesreće se nije kretao sredinom kolnika, već je prešao na prometnu traku za kretanje vozila iz suprotnog smjera, a potom i na parkirališni prostor, gdje je oštetio prometni znak i parkirani osobni automobil, a nakon čega je pobjegao s mjesta prometne nesreće. Brzom reakcijom policijskih službenika, nakon samo 15-ak minuta, počinitelj prometne nesreće je pronađen. Kako je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja i nakon sankcioniranja, vozač je smješten u posebne prostorije policija, a zbog počinjenih prometnih prekršaja, uručeni su mu prekršajni nalozi.

MUŠKARAC NEOVLAŠTENO PUCAO IZ PLINSKOG PIŠTOLJA

U petak, 17. prosinca, oko 15.30 sati, na području općine Sibinj, 29-godišnjak je neovlašteno pucao iz plinskog pištolja. Pištolj i streljivo su mu, uz potvrdu oduzeti, a protiv počinitelja će biti podnesen Optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

ISKLJUČENI IZ PROMETA ZBOG ALKOHOLA

U nedjelju oko 21 sat, u Novoj Gradiški, policija je kontrolom vozača i vozila očitala prisutnost alkohola (2,17 promila) kod 36-godišnjeg vozača osobnog automobila zagrebačkih registracijskih oznaka. Počinitelj prometnih prekršaja, prilikom postupanja policije nije se zaustavio po naredbi policijskog službenika, već je naknadno zaustavljen.

U subotu, oko pola sata poslije ponoći, policijski službenici Postaje prometne policije, zaustavili su 49-godišnjaka, koji nije koristio zaštitni sigurnosni pojas te je upravljao osobnim automobilom pod vidljivim utjecajem alkohola, no isti je odbio alkotestiranje.

Istog dana, oko 1.30 sati, u Rešetarima, zaustavljen je 27-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,77 g/kg alkohola u krvi.

Svi sankcionirani vozači su isključeni iz prometa i smješteni u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja utjecaja alkohola. Policija protiv svih počinitelja podnosi prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U SLAVONSKOM BRODU PRONAĐENA UBOJITA STRELJIVA

U petak je građanin s područja Slavonskog Broda, dragovoljno predao tri komada streljiva od 20, 14.5 i 12.7 mm, koje je pronašao prilikom čišćenja gospodarske zgrade, koje je uz potvrdu preuzeto i pohranjeno u policijsko skladište do uništenja.

Pridružite nam se u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ubojitih sredstava i oružja.  Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.   

TIJEKOM VIKENDA EVIDENTIRANO NEKOLIKO NARUŠAVANJA JAVNOG REDA I MIRA

Tijekom proteklog vikenda, policijski službenici su intervenirali nekoliko puta zbog narušavanja javnog reda i mira.

U nedjelju u Slavonskom Brodu, oko 1.30 sati, dva 19-godišnjaka pod utjecajem alkohola od 1.84, odnosno 1.20 promila alkohola u krvi narušavali su javni red i mir na način da su vikali i galamili te pogrdnim riječima vrijeđali policijske službenike.

Istog dana, oko 9.30 sati, nezadovoljan sankcioniranjem zbog počinjenog prometnog prekršaja parkiranja na mjestu za invalide, javni red i mir, vikom i galamom narušavao je 65-godišnjak iz Slavonskog Broda.

Također u nedjelju, oko 19 sati, u Gornjim Bogićevcima, pod utjecajem alkohola, javni red i mir unutar ugostiteljskog objekta, tučom, su narušavali 47-godišnjak i 19-godišnjak. Izvršenim alkotestiranjem u organizmu 19-godišnjaka očitana je koncentracija alkohola od 1.50 g/kg alkohola u krvi, dok je 47-godišnjak, iako pod vidljivim utjecajem alkohola, odbio alkotestiranje.

Nadalje, istog dana, prije ponoći, na području gradskog korza u Slavonskom Brodu, javni red i mir narušavali su alkoholizirani 41-godišnjak (1.59 promila) i 28-godišnjak (1.30 promila), na način da su iz kontejnera razbacivali otpad.

Alkoholizirani počinitelji prekršaja su zadržani u prostorijama policije do prestanka djelovanja utjecaja alkohola.

Policija protiv svih počinitelja prekršaja podnosi prekršajne prijave zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

PROŠLOTJEDNI KONTINUIRANI NADZORI PROMETA NA CESTAMA

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 13. do 19. prosinca 2021. godine, dogodilo se 26 prometnih nesreća, od kojih 6 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 20 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ozlijeđeno je ukupno devet osoba, od kojih su dvije zadobile teške, a sedam lakše tjelesne ozlijede.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 434 prometna prekršaja, od čega 167 prekršaja nepropisnih brzina, 48 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 36 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga, 20 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Prošlotjedni „rekorderi“ su 55-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka, autocestom A3, nepropisnom brzinom od 196 km/h, dok je u ulici S. Radića u Slavonskom Brodu utvrđena najveća nepropisna brzina u naseljenom mjestu od 106 km/h. U Novoj Gradiški, u ulici M. Benkovića, zatečen je 40-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom s 2,27 promila alkohola u organizmu.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nastavljaju s aktivnostima nadzora prometa s naglaskom na teže prometne prekršaje, te pozivaju sudionike u prometu na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

# # #nO

Komentari
Prethodni članakMislila sam da nema izlaza iz moje novčane neprilike. Tada sam vidjela reklamu za otkup zlata…  
Sljedeći članakAdvent u Cerniku: Veselo uz TS Satir i Stanka Šarića