OSUMNJIČEN ZA NEKOLIKO KAZNENIH DJELA I PREKRŠAJA

U Novoj Gradiški, u subotu (17. srpnja), u 23.20 sati, na Trgu kralja Tomislava, 25-godišnjak je narušavao javni red i mir u alkoholiziranom stanju (1,22 promila). Tjelesno je napao 51-godišnjaka koji ga je smirivao prilikom pokušaja napada na nepoznate mlađe osobe. Daljnji napad pokušao je spriječiti i 53-godišnjak, na kojega je 25-godišnjak također fizički nasrnuo. Prilikom postupanja policije, 25-godišnjak je tjelesno napao i policijske službenike. U daljnjem postupanju policije uporabljena su sredstva prisile, te je 25-godišnjak uhićen, a tijekom postupanja prijetio je ubojstvom policijskim službenicima. Policijski službenici su prilikom privođenja od 25-godišnjaka oduzeli preklopni nož, teleskopsku palicu i tablete koje se nalaze na popisu droga, te za koje nema liječničku dokumentaciju. U ovom događaju 51-godišnjak je teško ozlijeđen, koji je zadržan u bolnici u Novoj Gradiški na liječenju.

Policijski službenici protiv 25-godišnjaka podnose kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela napad na službenu osobu, teška tjelesna ozljeda, prijetnja, te prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o javnim okupljanjima, Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, te Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

                                 AKTIVNOSTI POLICIJE ZA VIKEND I PROŠLI TJEDAN

Vikend sažetak

Tijekom vikenda, na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je 16 kaznenih djela. Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave zabilježeno je ukupno 10 prometnih nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenim osobama (u kojima je jedna osoba teško, a tri lakše ozlijeđene), te šest prometnih nesreća s materijalnom štetom. U području javnog reda i mira, evidentirano je šest događaja narušavanja javnog reda i mira.

Prošlotjedni nadzori prometa

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 11. do 17. srpnja 2022. godine, dogodilo se ukupno 17 prometnih nesreća, od kojih pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno 6 osoba: jedna osoba je teže ozlijeđena, a pet je lakše ozlijeđenih.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 334 prometna prekršaja, od čega: 122 prekršaja nepropisnih brzina, 51 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 22 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Za upravljačem vozila s 2,23 promila alkohola u organizmu

Prilikom nadzora prometa, policijski službenici Policijske postaje Okučani, dana 15. srpnja, u 19,50 sati, u Lađevcu su kontrolirali osobni automobil i 41-godišnjeg vozača. Vozač je bio pod vidnim utjecajem alkohola, te je alkotestiran. U njegovu organizmu očitana je koncentracija alkohola od 2,23 promila. Policijski službenici su pozvali zdravstvene djelatnike, koji su pregledali 41-godišnjaka i konstatirali da je sposoban za zadržavanje u policiji i daljnji postupak. Protiv 41-godišnjaka policija podnosi prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

#

GLASNOGOVORNICA

Kata Nujić

# #

Komentari
Prethodni članakI ove godine Grad Nova Gradiška financira ljetovanje 40 djece u Starom Gradu na Hvaru
Sljedeći članakOPG BUDIM traži više djelatnika s mogućnošću stalnog zaposlenja