ABECEDA Agro d.o.o  ovlašten predavač koji su sklopili Ugovor s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a u suradnji s Gradom Nova Gradiška održali su tečaj za izobrazbu mladih poljoprivrednika.

-“Riječ je o zakonodavnom okviru za mlade poljoprivrednike prilikom osnivanja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i kompletne zakonske podzakonske regulative koja njih prati u njihovom daljnjem poslovanju. Te u drugom bloku dio koji je vezan za marketing i tržište poljoprivrednih proizvoda njihovih osobnih i poljoprivrednih proizvoda koja se nadograđuje kroz preradu i doradu proizvoda i diverzifikaciju. Diverzifikacija je dio gdje nije nužno da se osoba bavi isključivo i samo poljoprivrednom djelatnošću, nego i nekom drugom djelatnošću koja je u ovom slučaju na neki način direktno ili indirektno povezana s njihovom pravom proizvodnjom.” naveo je Alan Đozić iz tvrtke ABECEDA Agro d.o.o.

Ovakvim i sličnim edukacijama mladi poljoprivrednici stječu nova znanja, s obzirom na to da se i način obrade poljoprivrednih površina mijenja:

-”Naša poljoprivredno savjetodavna služba koja je inače u sastavu resornog ministarstva ima obvezu i već niz godina to vrlo kvalitetno i uspješno radi, po pitanu da daje stručne savjete tijekom procesa proizvodnje, uzgoja i samog postavljanja određenih poljoprivredno proizvodnih kapaciteta kroz određene mjere. Isto tako kao što sm o mi privatne savjetnici, tako i državni savjetnici i oni ih upozoravaju kako treba vršiti zaštitu određene biljne proizvodnje, na koji način hraniti stoku, te imaju niz edukativnih programa kojima pomažu svim poljoprivrednicima da povećaju svoju prihod i dobit.” – zaključio je Đozić

Komentari
Prethodni članakOdržano 66. natjecanje mladih tehničara
Sljedeći članakIzgradnja kanalizacijske mreže i UPOV-a u naseljima Mašić i Medari