U Novom Varošu, dana 26. siječnja, u 17.10 sati, policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška, uočili su osobe koje su na osobni automobil postavljali registracijske pločice, a nakon čega je jedna osoba sjela za upravljač automobila i započela s vožnjom, no automobil je ubrzo zaustavljen i kontroliran. Utvrđeno je da je automobilom upravljao 24-godišnji državljanin Kraljevine Švedske, koji kod sebe nije posjedovao odgovarajuću prometnu dozvolu za automobil kojim je upravljao, a niti ugovor o kupnji vozila. Također je utvrđeno da je neovlašteno na automobil postavio ne pripadajuće registracijske pločice, koje su privremeno oduzete kao i osobni automobil. Policijski službenici protiv 24-godišnjaka podnose kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave, te nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju vlasnika vozila, kao i ostalih detalja vezano uz spomenuto.

Oduzeta droga marihuana i amfetamin

Prilikom nadzora u Novoj Gradiški, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dana 26. siječnja, u 23.25 sati, u Frankopanskoj ulici, od 23-godišnjaka su oduzeli staklenku u kojoj se nalazilo 2,3 grama droge marihuane. Policijski službenici protiv 23-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge.

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, istog dana, u 8,56 sati, prilikom granične kontrole u suradnji s carinom, policijski službenici su utvrdili da je 26-godišnjem vozaču osobnog automobila (nacionalnih registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine) poništena dozvola boravka Republike Hrvatske 17. siječnja 2023. godine, koja je od njega oduzeta, te mu je odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku. Daljnjom kontrolom, kod putnika (također u dobi od 26) je pronađeno i oduzeto 4,90 grama droge amfetamin, te je istome uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge.

Također na graničnom prijelazu Slavonski Brod, navedenoga dana, oko 23 sata, kontroliran je autobus (nacionalnih registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine), kojom prilikom je kod 36-godišnje putnice pronađeno i oduzeto 12,55 grama droge amfetamin i 13,25 grama droge marihuane. Policijski službenici su 36-godišnjakinji uručili prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Komentari
Prethodni članakVečeras u Gradskom muzeju posjetite Noć muzeja
Sljedeći članakHrvatsko pjevačko društvo “Graničar” sutra će obilježiti 30 godina od obnovljenog rada