Nezadovoljni Vladinim mjerama u suzbijanju afričke svinjske kugem, poljoprivrednici okupljeni u Stožeru za obranu hrvatskog sela i novoosnovanom Sindikatu zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje, ali drugi izašli su na ulice u znak protesta na način rješavanja nastalih problema. Nezadovoljni svinjogojci na ceste su izašli traktorima, ali ne blokiraju promet.

Već drugi dan prosvjed traje i u Novoj Gradiški gdje su poljoprivrednici našeg kraja traktorima izašli na ulice i smjestili se uz DC51 kod naplatnih kućica. Kako kažu u blokadu ne idu, ali:

-“Već drugi dan smo ovdje, najviše podrška našim kolegama koji su već nastradali od afričke svinjske kuge. Tu su ratari, stočari i svinjogojci kao jedno da poručimo onima koji su zahvaćeni problemom da nisu sami. Ne damo našu Slavoniju, tradiciju, običaje, ne damo da nam ugase svinjokolje. Ostajemo ovdje i dajemo podršku, ali ostavljamo našim ljudima mogućnost putovanja, jer i oni rade i bore se. Ne želimo se zamjerati ni našim ljudima i građanima, ne smetamo nikome, želimo da ljudi stanu uz nas i pozivamo sve koji mogu da nam se priključe kao podrška.” – rekla je iz OPG-a Ferić, Agica Ferić

Da je podrška bitna poručili su i iz drugih mjesta, jer kako kažu, u konačnici ova kriza se tiče cijele Slavonije i njenih stanovnika.

Među zahtjevima prosvjednika su: hitan prekid eutanazije zdravih svinja, omogućavanje svinjokolje u vlastitim objektima uz prethodni nadzor veterinara, kao i omogućavanje slobodne trgovine nezaraženim svinjama.

Komentari
Prethodni članakJeste li sanjali o vlastitom poduzeću, ali niste sigurni kako to postići? Tehnološki Inkubator Nova Gradiška (IPNG) pruža rješenje na jednom mjestu.
Sljedeći članakUdruga stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška poziva na otvorenje izložbe i manifestaciju “Stop nasilju nad ženama”