Ovogodišnja 19. po redu savjetodavno izložbena manifestacija “Poljoprivredno poduzetničke ideje” i ovoga je puta u potpunosti ispunila svoju namjeru, na jednom mjestu okupiti i educirati poljoprivredne proizvođače, ali i omogućiti im da prezentiraju proizvode sa svojih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva.

Osnovna je zamisao organizatora manifestacije i ove godine bila da se naši poljoprivredni proizvođači upoznaju s zakonodavnim okvirima u poljoprivredi i ruralnom razvoju te aktualnim natjčejaima u provedbi Programa ruralnog razvoja i korištenju novaca iz EU fondova te projektima Ministarstva poljoprivrede, a o svim problemima u poljoprivredi porazgovaraju s kompetentnim osobama iz Ministarstva poljoprivrede. Tim povodom na jučerašnjem, svečanom otvorenju “Poljoprivredno poduzetničkih ideja” nazočili su brojni gosti iz Ministarstva poljoprivrede i resornih agencija na čelu s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem, a održana su i brojna stručna predavanja i radionice s naglaskom na poljoprivrednu proizvodnju i olakšice poljoprivrednicima i nostiteljima OPG-a.

Današnji, tematski dio predavanja bio je namijenjen pčelarima, a u oba dana posjetitelji su u novogradiškom Društvenom domu mogli razgledati prodajnu izložbu na kojoj se posjetiteljima predstavilo preko 40 izlagača.

U svakom slučaju, manifestacija je u potpunosti ispunila svoj cilj, i najbolja je potvrda i jamac da realizaciju 20. jubilarnih, “Poljoprivredno poduzetničkih ideja”.

 

Komentari
Prethodni članakU Slavonskom Brodu otvoren novi AutoWill salon, službenog zastupnika Opel vozila
Sljedeći članakOdržana izborna skupština Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Brodsko-posavske županije