Udruga Studio B je 1. siječnja započela provedbu još jednog projekta. Riječ je o projektu pod nazivom „Ženski aktivni razvojni centar“ odobrenom na natječaju Društveni kapital zajednice koji je provela Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

“ŽAR Centar“ je jednogodišnji pilot projekt namijenjen ženama iz ruralne sredine s ciljem poticanja aktivnog sudjelovanja u društvu i promicanja rodne ravnopravnosti koji će se provesti na području općine Vrbje.

“Projektom želimo obuhvatiti žene svih dobnih skupina u različite setove aktivnosti kako bi ih potakli na aktivno sudjelovanje; od kojih je najistaknutija osnivanje „ŽAR Centra“, sigurnog i inkluzivnog prostora (u fizičkom i metafizičkom smislu) u kojem bi žene mogle razvijati svoje potencijale i aktivno doprinositi društvenom razvoju zajednice. “- pojašnjava predsjednica Udruge Nikolina Jureković

Aktivnosti ovog projekta obuhvaćaju provedbu kreativnih radionica izrade tradicionalnih rukotvorina, obilježavanje Međunarodnog dana žena putem društvene kampanje, provedbe radionica u osnovnim školama na području općine, interaktivnih panela, radionice razvoja volonterstva i provedbu malihh građanskih akcija.

Provedba projekta će rezultirati povećanjem broja aktivnih žena koje sudjeluju u društvenom životu općine.

“Smatramo da su one važan čimbenik društva te da mogu u velikoj mjeri doprinijeti razvoju društvenog kapitala u lokalnoj zajednici. Uključivanjem kroz ovaj projekt žene će povećati kvalitetu života, razviti samopoštovanje te povećati zadovoljstvo vlastitim životom, te steći znanja i vještine potrebne za učinkovit društveni angažman; čime će se povećati međusobno povjerenje, razina solidarnosti i spremnosti na zajednički angažman za dobrobit zajednice.”- poručuju iz Studija B

Komentari
Prethodni članakPonovno skuplje plaćamo gorivo i autoplin
Sljedeći članakOprez poledica: Stručnjaci savjetuju kako voziti