Danas je ”dan D” za sve maturante diljem Lijepe naše, opraštaju se sa srednjom školom i svim obavezama vezanim uz taj period njihova života. 

Raskošnim francuskim dvorskim plesom Quadrilla i taktovima melodije „Gaudeamus igitur“, himne svih akademaca, tradicionalno, točno u podne, po uzoru na velike gradske sredine, novogradiški su maturanti, učenici Gimnazije, Elektrotehničke i ekonomske, te Industrijsko obrtničke škole, simbolično obilježili ulazak na prag zrelosti.

Na tom putu došli su ih ispratiti razrednici, ravnatelji, roditelji, prijatelji, ali i župan Brodsko posavski, Danijel Marušić i gradonačelnik Vinko Grgić.

Zabavu će nastaviti do kasno u noć, a za njih je pripremljen program na Ljetnoj pozornici, na koju ih je nakon tradicionalnog plesa otpratio gradonačelnik Grgić. 

Veselo, razigrano, maštovito, s puno elana i zanosa, ali i sjete bilo je danas na središnjem gradskom trgu među maturantima, ali  onima koji su ih ispratili. Ako niste bili u prilici uživati sa našim maturantima, počastite se fotografijama u nastavku. 

Komentari