Članovi novogradiškog Oldtimer kluba “Classic 99” sinoć su se, petu godinu zaredom, pridružili obilježavanju jedinstvene kulturne manifestacije “Noć muzeja”, na svoj specifičan, ležeran način.

U sjajno uređenom prostoru njihovog specifičnog Muzeja prometa i tehnike prezentirali su sve ono što vole, marljivo prikupljaju i čime se ponose.

Kako ističe Krešimir Knežević, predsjednik kluba jedinstvena je to zbirka starih tehničkih predmeta koji su se upotrebljavali prije pola stoljeća i više, vozila strojeva, alata, poljoprivredne opreme, glazbenih instrumenata… Čak 1200 eksponata koje su prikupili u posljednje četiri godine. Sada, kaže, imaju više prostornih problema, nego tehničkih jer treba sve to smjestiti i zorno prikazati.

– Pitanje je vremena kada ćemo sve to ipak morati preseliti u adekvatniji, veći prostor – dodaje.

Novogradiški oldtimeri broje pedesetak članova, putuju, druže se, sudjeluju na brojnim manifestacijama diljem zemlje i izvan njenih granica. Imaju i svoje manifestacije s kojima se ponose i održavaju ih.

Tako će, kaže Knežević, ove godine organizirati 17. međunarodni susret oldtimer vozila.

Osim ljubavi prema tehnici, prošlosti i mirisu nekih davnih, već pomalo zaboravljenih vremena, oldtimeri imaju i veliko srce. Tako su prošle godine organizirali humanitarnu akciju u kojoj su darovali deset bicikala djeci slabijeg imovinskog stanja.

Kako kaže Knežević, da biste bili članom ove zajednice, ne treba puno, potrebna je samo ljubav i puno dobre volje i vjerujte da ćete uživati u svim čarima druženja ovih novogradiških entuzijasta.

 

Komentari