Sok od krastavaca, odnosno otpadna tekućina koja se koristi za kiseljenje povrća u industrijskoj proizvodnji pokazala se odličnom za sprečavanje stvaranje leda, a ekološki je prihvatljivije i štedi novac. Sve je počelo kao bavarski eksperiment, a uskoro bi se moglo proširiti kao praksa diljem države. Pilot program izlijevanja soka od kiselih krastavaca mogao bi u potpunosti zamijeniti tradicionalno posipanje soli, koje iako sprječava stvaranje leda, dugoročno šteti okolišu te je skupa praksa, piše RTL Today. Develey Senf & Feinkost svake godine pretvore 17.000 tona krastavaca u ukiseljene. Slana i kisela voda od krastavaca proizvedena u ovom procesu u pilot se programu koristi već godinu dana za zimsko održavanje cesta Bavarske.
Premda se voda od krastavaca koja sadrži sol do sada zbrinjavala putem kanalizacijskog sustava, ona se sada šprica na ceste. U posebnom pogonu voda se tretira, čisti i dostavlja cestarima kao salamura. Prema bavarskom Ministarstvu stanovanja, gradnje i prometa očekuje da će regionalno pripremljena salamura uštedjeti 700 tona soli i 4,9 milijuna litara vode po zimskoj sezoni, prenosi 24sata.