U suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Novogradiška udruga za promicanje lokalne uprave i samouprave NG PLUS u okviru poziva na dodjelu bespovratnih sredstava ”Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina” provodi projekt ”Razvoj socijalnog kapitala lokalne zajednice”.

Kroz projekt, osim verificiranih programa osposobljavanja provodimo i soft skills edukacije. Prvi krug spomenutih edukacija uspješno smo priveli kraju, a ovaj tjedan započinjemo s drugim krugom.

Druga od četiri edukacije, koju se održava u POU AMC u Novoj Gradiški, jest ”Jačanje komunikacijskih i prezentacijskih vještina”. Prvu od četiri edukacije već smo proveli, a u narednom periodu očekuju nas još tri: ”Pisanje CV-a i molbe za posao” i ”Učinkovito traženje posla i prikupljanje informacija o tržištu rada”.

Edukacija je namijenjena svim zaposlenim i nezaposlenim osobama koje su u procesu pripremanja i pokretanja privatnog poslovanja, neovisno o stupnju pripremljenosti poslovne ideje za realizaciju. Kroz edukaciju pružaju se sve potrebne informacije o oblicima poduzetništva i dostupnim modelima financiranja, kao i mogućnostima korištenja bespovratnih financijskih potpora za samozapošljavanje nezaposlenim osobama.

Polaznici edukacije zadovoljni su temama, edukatoricom Nikolinom kao i samim programom projekta.

Jučer je održana edukacija naziva ”Jačanje komunikacijskih i prezentacijskih vještina” koju vodi edukatorica Nikolina Jureković:

-” Komunikacija je važna za razumijevanje i uspostavu kvalitetnih međuljudskih odnosa. Osobe koje imaju razvijene komunikacijske vještine lakše se snalaze u osobnom i poslovnom životu, manje razvijaju konflikte pa ih kroz vještine lakše i rješavaju. Kroz ovaj petodnevni trening razvijamo vještine koje pripadaju komunikacijskim vještinama. Neverbalna komunikacija je također jako važna jer čini 93% komunikacije,” – rekla je edukatorica Nikolina.

Na samom početku edukacije polaznici su se predstavili i na zanimljiv način kroz Vennov dijagram upoznali jedni s drugima. Jureković je naglasila kako je to široko korišteni stil dijagrama koji pokazuje logičnu vezu između skupova, koju je popularizirao John Venn 1880-ih. Dijagrami se koriste za podučavanje teorije elementarnih skupova i za ilustraciju jednostavnih odnosa skupova u vjerojatnosti, logici, statistici, lingvistici i računalnim znanostima.

Svim polaznicima želimo puno uspjeha!

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 599.780,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

Komentari
Prethodni članakU novogradiškom kinu Velika bijela psina
Sljedeći članakOpćina Vrbje: Prva godina provedbe projekta Zajedno za žene