U suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Novogradiška udruga za promicanje lokalne uprave i samouprave NG PLUS u okviru poziva na dodjelu bespovratnih sredstava ”Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina” provodi projekt ”Razvoj socijalnog kapitala lokalne zajednice”.

Projekt provodimo u suradnji s Gradom Nova Gradiška, Udrugom gluhih i nagluhih Nova Gradiška i Udrugom slijepih Nova Gradiška.

Kroz projekt, kako smo već isticali, zaposlene su dvije osobe, Rajko Aleksić kao voditelj projekta i Tamara Magdić koordinator i osoba za odnose s javnošću.

Danas ćete imati prilike bolje upoznati voditelja Rajka Aleksića.

-Od svoje 18. godine tehničar sam, realizator i DJ na radio postaji, svima dobro poznatom, Domaćem radiju čiji sam i direktor od ove godine. Također, u slobodno vrijeme radim kao DJ na različitim manifestacijama, te nastupam u klubovima. 2018. godine osnovao sam Udrugu NG plus čiji sam predsjednik i član izvršnog odbora. 2020. godine odlučili smo aplicirati na projekt ”Razvoj socijalnog kapitala lokalne zajednice” koji je odobren i provodimo ga gotovo godinu dana – rekao je i nastavio:

-Projekt koji provodimo doprinosi razvoju lokalne zajednice kako i u samom nazivu stoji. Zadovoljni smo odazivom korisnika, ali i provedbom istoga. Projekt je dosta toga omogućio našim korisnicima, prvenstveno educiranje koje će im, kako često i sami naglašavaju, pomoći u traženju posla, ali i konačnom zaposlenju. Tijekom ovih deset mjeseci i mi smo stekli nova znanja i vještine koje će nam koristiti u daljnjem radu. Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama Tamara i ja projekt pozitivno privesti kraju u rujnu ove godine – zaključio je voditelj projekta

Podsjetimo, projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 599.780,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

Komentari
Prethodni članakLjudi s područja općine Nova Kapela i dalje pomažu: Prikupili 15 tona stočne hrane
Sljedeći članakStožer CZ BPŽ: 27 novih pozitivnih osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2