U suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Novogradiška udruga za promicanje lokalne uprave i samouprave NG PLUS u okviru poziva na dodjelu bespovratnih sredstava ”Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina” provodi projekt ”Razvoj socijalnog kapitala lokalne zajednice”.

Kroz projekt provodimo, za sada, tri edukacije među kojima je i edukacija za računalnog operatera.

U Pučkom otvorenom učilištu AMC Nova Gradiška peteročlana ekipa započela je educiranje, koje će im, kako kažu koristiti u budućnosti, a među njima je i Željka Vlaović, koju možete upoznati u nastavku teksta. 

Željka je 53 – godišnja majka dvoje odrasle djece. Živi u Novoj Gradiški, do sada je u životu radila raznovrsne poslove, od ručnoga rada, pečenja kolača i slično. Za edukaciju joj je rekao sin, a njoj nije dugo trebalo da se odluči prijaviti. Odlučila se za edukaciju za računalnog operatera da sazna nešto više o računalima i da se može sama služiti njime. 

– Sada smo na pola puta sa edukacijama. Cijelo vrijeme mi je interesantno jer puno toga učimo. Najzanimljivije mi je bilo stvarati svoju mapu. Nadam se da će mi edukacija koristiti u budućnosti, a svakako će mi pomoći u traženju posla – rekla nam je Željka i na kraju dodala: 

– Vi koji se niste iz nekog razloga prijavili na edukaciju, to vam je velika greška. Koristite ovakve prilike, jer je doista korisno. Osim što se puno toga nauči, nakon edukacija ste samostalni na računalu. Možda dobijete i zaposlenje – zaključuje Željka

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 599.780,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

 

 

Komentari