U suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Novogradiška udruga za promicanje lokalne uprave i samouprave NG PLUS u okviru poziva na dodjelu bespovratnih sredstava ”Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina” provodi projekt ”Razvoj socijalnog kapitala lokalne zajednice”.

Kroz projekt provodimo, za sada, tri edukacije među kojima je i edukacija za kuhara.

U Pučkom otvorenom učilištu AMC Nova Gradiška peteročlana ekipa započela je educiranje, koje će im, kako kažu koristiti u budućnosti, a među njima je i Ivan Damjanović, kojega možete upoznati u nastavku teksta. 

Ivan je 25 – godišnjak iz Nove Gradiške, trenutno je nezaposlen, a bavi se sviranjem i trčanjem. Za edukaciju je saznao putem Facebook-a. 

– Odlučio sam se za edukaciju za kuhara jer mi se čini kao zabavno i traženo zanimanje. Tijekom educiranja najinteresantnije mi je prikupljati nova saznanja vezana uz kuhinju i kuhanje. Vjerujem da će mi pomoći u budućnosti, jer ću upoznati kuhanje i u teoriji, ali i praksi – poručuje Ivan 

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 599.780,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

 

 

Komentari