U suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Novogradiška udruga za promicanje lokalne uprave i samouprave NG PLUS u okviru poziva na dodjelu bespovratnih sredstava ”Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina” provodi projekt ”Razvoj socijalnog kapitala lokalne zajednice”.

Projekt provodimo u suradnji s Gradom Nova Gradiška, Udrugom gluhih i nagluhih Nova Gradiška i Udrugom slijepih Nova Gradiška.

Kroz projekt, kako smo već isticali, zaposlene su dvije osobe, Rajko Aleksić kao voditelj projekta i Tamara Magdić koordinator i osoba za odnose s javnošću.

Danas ćete imati prilike bolje upoznati ženski dio ove male ekipe: Tamaru Magdić koja je, kako je i navedeno, koordinatorica i osoba za odnose s javnošću projekta ”Razvoj socijalnog kapitala lokalne zajednice”.

– Vjerojatno većina ljudi zna, barem oni koji me od početka slušaju na radiju, iz Vrbove sam. Ambiciozna i vedra 24-godišnjakinja. Od 2017. godine zaposlena sam na Domaćem radiju. Početak moje karijere temeljio se većinom na radijskom poslu koji ne znam kako objasniti. Svaki dan opisala bi kao avanturu za sebe; posebno i zanimljivo, radioaktivno. Nakon tri godine, Rajko me zaposlio u Udruzi NG plus i zajedno s njim, gotovo godinu dana, provodim EU projekt i moram priznati da mi je to jedno od zanimljivijih iskustava. Osim toga, studentica sam preddiplomskog sveučilišnog studija Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja – rekla je Tamara 

–  Kada imam slobodnog vremena, volim ga provoditi sa svojim prijateljicama. Idemo u kino, kartamo, vozamo se gdje god nas put odvede. Svaka aktivnost koju radim, a da nije u doticaju s poslom, većinom uključuje i njih. Ne volim sve što vole mladi, ali se u većini slučajeva dobro zabavljam. Na kraju, zanimljiva je činjenica da sam veliki ljubitelj poslovica, izreka i mudrih misli, pa bi i ovo zaključila poslovicom: ”Ako niste spremni na uobičajen rizik, morat ćete se zadovoljiti prosjekom” – 

Podsjetimo, projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 599.780,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

Komentari