U suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Novogradiška udruga za promicanje lokalne uprave i samouprave NG PLUS u okviru poziva na dodjelu bespovratnih sredstava ”Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina” provodi projekt ”Razvoj socijalnog kapitala lokalne zajednice”.

Kroz projekt provodimo, za sada, tri edukacije među kojima je i edukacija za računalnog operatera, a što će edukacija donijeti korisnicima, saznajte u nastavku. 

Program osposobljavanja za računalnog operatera omogućuje ciljano stjecanje znanja koje omogućava računalnu pismenost i upis novog zvanja u e-radnu knjižicu.

Namijenjen je i prilagođen osobama bez imalo znanja o računalima ili onima koji žele certificirati svoje znanje i upisati ga u e- knjižicu (poznatiju kao radu knjižicu).

Ovaj program obrazovanja obuhvaća danas najpotrebnije alate i područja koje diktira današnje tržište rada. Po završetku školovanja polaznici će biti u stanju samostalno se služiti računalom, Internetom i e-mailom, pisati i obrađivati tekst u Word-u , izrađivati i obrađivati tablice i postavljati formule u programu Excel te izrađivati u uređivati prezentacije u programu Powerpoint.

Završetkom ovog programa bit će konkurentniji na tržištu rada i produktivniji na poslu te će rad na računalu učiniti jednostavnijim i kvalitetnijim.

Našim korisnicima koji su trenutno na edukacijama želimo puno sreće u nastavku. 

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 599.780,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

Komentari