U suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Novogradiška udruga za promicanje lokalne uprave i samouprave NG PLUS u okviru poziva na dodjelu bespovratnih sredstava ”Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina” provodi projekt ”Razvoj socijalnog kapitala lokalne zajednice”.

Kroz projekt provodimo, za sada, tri edukacije među kojima je i edukacija za računalnog operatera za oblikovanje internet stranica (WEB dizajner). 

U Pučkom otvorenom učilištu AMC Nova Gradiška četveročlana ekipa započela je educiranje, koje će im, kako kažu koristiti u budućnosti. 

– Za sada je u redu. Predavač je stvarno zanimljiv i dobar, te na razumljiv način objapnjava gradivo. Novi pojmovi za mene, ali se trudim i neću odustati. Iskreno se nadam da će mi koristiti u budućnosti – rekla je Dijana Baković

 – Za sada je odlično, vjerujem da će kasnije biti i bolje – kratko nam je rekao Matej Švađumović

Tina Sivec se u međuvremenu zaposlila stoga nastavu prati online, a za edukacije je rekla sljedeće: – S obzirom na to da dosta toga znam lakše mi je shvatiti neke stvari. Jedva čekam gradivo koje nisam imala u školi, ili sam teže shvaćala kako bi se usavršila. U budućnosti očekujem veliku korist od edukacija – 

Na edukacijama se snalazi i djevojka Ema Tomašić koja nam je rekla kratko da joj je dobro i da uživa. 

To su tek prvi dojmovi polaznika, kroz neko vrijeme očekujemo i opširnije, stoga pratite radiong.hr portal kako bi saznali kako se snalaze naši vrijedni ”školarci”. 

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 599.780,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

Komentari
Prethodni članakUdruga Studio B: Proveden trening „Most mira“
Sljedeći članakOpćina SPS: Potpisan ugovor s Vodovodom zapadne Slavonije vrijedan više od dva milijuna kuna