U suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Novogradiška udruga za promicanje lokalne uprave i samouprave NG PLUS u okviru poziva na dodjelu bespovratnih sredstava ”Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina” provodi projekt ”Razvoj socijalnog kapitala lokalne zajednice”.

Kroz projekt provodimo, za sada, tri edukacije među kojima je i edukacija za računalnog operatera.

U Pučkom otvorenom učilištu AMC Nova Gradiška peteročlana ekipa započela je educiranje, koje će im, kako kažu koristiti u budućnosti. 

– Za sad se baziramo na teoriji, ali jedva čekam praktični dio. Nadam se da ću imati koristi – rekla nam je Indira Mašić

Sanela Cidrić je također zadovoljna: – Dobro je za sada, učimo osnove i snalazim se. Nadam se da će mi pomoći da pronađem posao jer je danas bez tehnologije teško – 

Monika Hace kaže kako su joj edukacije korisne i smatra da će unaprijediti svoje znanje. 

Zoran Volf i Željka Vlaović zadovoljni su i vesele se svakom sljedećem satu, jer kako kažu, novo znanje uvijek dobro dođe. 

To su tek prvi dojmovi polaznika, kroz neko vrijeme očekujemo i opširnije, stoga pratite radiong.hr portal kako bi saznali kako se snalaze naši vrijedni ”školarci”. 

Među ostalim, valja napomenuti kako je ostalo još nekoliko slobodnih mjesta za edukacije na koje se možete prijaviti, a uvjeti su ostali isti. 

Dakle, pozivamo sve dugotrajno nezaposlene osobe:

  • mlade do 29 godina, prijavljeni u evidenciji HZZ 6 i više mjeseci
  • osobe starije od 30 godina, prijavljeni u evidenciji HZZ 12 i više mjeseci
  • dugotrajno nezaposlene osobe koje nisu prijavljene u evidenciji HZZ (koje aktivno traže posao i raspoložive su za rad)
  • osobe s invaliditetom

da nam se jave putem e-maila: ngplusprojekt@gmail.com ili na broj mobitela 095/396-59-57 kako bi se uključili u provedbu projekta koji provodimo. 

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 599.780,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

Komentari