U suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Novogradiška udruga za promicanje lokalne uprave i samouprave NG PLUS u okviru poziva na dodjelu bespovratnih sredstava ”Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina” provodi projekt ”Razvoj socijalnog kapitala lokalne zajednice”.

Kroz projekt, osim verificiranih programa osposobljavanja provodimo i soft skills edukacije. Prvi krug spomenutih edukacija uspješno smo priveli kraju, a sljedeći tjedan započinjemo s drugim krugom.

Druga od četiri edukacije, koju ćemo održati u POU AMC u Novoj Gradiški, jest ”Jačanje komunikacijskih i prezentacijskih vještina”. Prvu od četiri edukacije već smo proveli, a u narednom periodu očekuju nas još tri: ”Jačanje komunikacijskih i prezentacijskih vještina”, ”Pisanje CV-a i molbe za posao” i ”Učinkovito traženje posla i prikupljanje informacija o tržištu rada”.

Edukacija je namijenjena svim zaposlenim i nezaposlenim osobama koje su u procesu pripremanja i pokretanja privatnog poslovanja, neovisno o stupnju pripremljenosti poslovne ideje za realizaciju. Kroz edukaciju pružaju se sve potrebne informacije o oblicima poduzetništva i dostupnim modelima financiranja, kao i mogućnostima korištenja bespovratnih financijskih potpora za samozapošljavanje nezaposlenim osobama.

Svi mi dio našeg života provedemo u obrazovanju gdje učimo znanja i vještine koje će nam biti potrebne za posao i karijeru kasnije u životu. Znanje iz osnove škole proširujemo u srednjoj, gdje neki već tada odlučuju za usmjerenje u neku struku. Oni koji završe na fakultetu se, isto tako, pripremaju za neka specifična zanimanja. Svima je zajedničko da imaju neka posebna znanja za ono čime se žele baviti, ali nešto ih ipak razlikuje. Riječ je o soft vještinama, koje se najčešće ne uče tijekom formalnog obrazovanja, a upravo njih poslodavci najviše traže.

Ciljevi edukacije su sljedeći:

 • Razumjeti važnost dobre komunikacije u osobnom i profesionalnom životu
 • Osvijestiti da je dobra komunikacija pretpostavka dobrih međuljudskih odnosa (sprječava
  da dolazi do nesporazuma i sukoba, a kada su sukobi već tu, ona je most za njihovo
  rješavanje)
 • Razviti / poboljšati komunikacijske vještine
 • Razviti / poboljšati prezentacijske vještine

Upravo zato kroz projekt ”Razvoj socijalnog kapitala lokalne zajednice” odlučili smo provesti još jedan krug besplatnih soft skills edukacija.

Ako ste zainteresirani za edukaciju, a zadovoljavate uvjete projekta, slobodno nam se javite putem e-maila ngplusprojekt@gmail.com ili telefonskim putem (330-159) i omogućite si napredak u predstavljanju poslodavcima.

Dakle, pozivamo sve dugotrajno nezaposlene osobe:

 • mlade do 29 godina, prijavljeni u evidenciji HZZ 6 i više mjeseci
 • osobe starije od 30 godina, prijavljeni u evidenciji HZZ 12 i više mjeseci
 • dugotrajno nezaposlene osobe koje nisu prijavljene u evidenciji HZZ (koje aktivno traže posao i raspoložive su za rad)
 • osobe s invaliditetom

Da se priključe provedbi projekta ”Razvoj socijalnog kapitala lokalne zajednice”.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 599.780,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

Komentari
Prethodni članakRaspisan Javni poziv zainteresiranim kandidatima za posao popisivača i kontrolora Popisa stanovništva
Sljedeći članakIz pera naše sugrađanke Mirele Relković: Otpad je smeće