Sudbina napuštenih životinja u našoj županiji najviše ovisi o dobroj volji volontera raznih udruga. S ulice ih miču i udomljavaju volonteri iz novogradiških njuški, Saša Stojić predsjednik udruge:

-“Zovu nas kolege volonteri iz Slavonskog Broda, koliko možemo pomažemo svima. Tamo je problem veći, jaka udruga Čarlijevi anđeli nažalost nije opstala, jer ne možete zadržati dovoljan broj volontera bez da ih s vremena na vrijeme ne platite. Trošak zbrinajvanja jedne životinje je minimalno sto eura, samo početni troškovi koji se odnose na čip, cijepljenje i sterilizacija, čišćenje od nametnika. Imamo dobre ljude koji besplatno čuvaju pse no problem je hrana.”

Oni koji brinu o životinjama rade volonterski, ljudi je malo, broj napuštenih životinja velik, a troškovi su sve veći. Od 2019. kroz udrugu NG njuške prošlo je oko 900 pasa, sustav ne funkcionira jer skloništa ne funkcioniraju, smatra Stojić.

-” Cilj nam je da pas ostane što kraće kod nas, dok se uvjerimo da je zdrav, kada prođe cjepivo, čišćenje, dok se veterinarski obradi da što prije završi u novom domu.”

Oni koji razmišljaju o kućnom ljubimcu uvijek mogu udomiti, i tako uljepšati život sebi ali i životinji.

Foto: FB novogradiške njuške

Komentari
Prethodni članakPolicija poziva na obavezno korištenje zimske opreme
Sljedeći članakBrodsko posavska županija: Potpisani ugovori o stipendiranju novih 11 studenata medicine