U Društvenom domu u Davoru tijekom vikenda održan je Susret pjevačkih zborova u organizaciji Hrvatskog pjevačkog društva Urbata pod nazivom “Nek ti pisma dušu liči” .

Uz domaćine, ovaj, sada već tradicionalni susret u Davoru ugostio je dobro znane, raspjevane goste iz HPD-a Tomislav Cernik, HPD-a Graničar Nova Gradiška, KUU “Kristal-Sladorana” Županja, Žensku pjevačku skupinu KUD-a M.A. Relković Davor te Žensku klapu “Allegra” iz Osijeka.

Bio je to još jedan nezaboravan glazbeni doživljaj, a nizale su se brojne skladbe od svjetovnih, sakralnih, tradicionalnih narodnih i klasičnih djela do zabavnih melodija.

“Ovo je 8. put da smo organizirali ovaj susret. U Davoru je poznato da se voli pjevati. Kaže se kada se dite rodi u Davoru, zna plivati i pivati. Kada god se sastanemo obavezno se mora pjevati. Jako nam je drago što smo se povezali s drugim pjevačkim društvima. Cernik i Nova Gradiška su nas od prvoga dana prihvatili i podržali u našem radu.” – rekla je predsjednica HPD-a Urbata Ljiljana Olić.

HPD “Urbata” je osnovano 2009. godine s ciljem očuvanja, razvijanja, promoviranja i unaprjeđenja kulture višeglasnog pjevanja. Nastupaju na raznim kulturnim manifestacijama, organiziraju pjevačke smotre te prezentiraju glazbenu kulturu kroz sviranje i višeglasno pjevanje.

Kako ističu, društvo čine članovi koji imaju izraženu sklonost bavljenja sviranjem i pjevanjem, a kojima su pjevanje i sviranje hobi kojima pristupaju odgovorno i u koje ulažu veliki trud.

Bila je ovo još jedna nezaboravna glazbena večer i istinski poklon svim ljubiteljima glazbe.

Komentari
Prethodni članakObilježen Dan europskog broja 112
Sljedeći članakKomunalni i infrastrukturni radovi u Općini Nova Kapela