Je li sazivanje ove sjednice potez moralno-političkih očajnika, koji pred partijom i javnošću pokušavaju oprati obraz, ili je to usaglašena akcija vrha stranke i njenih lidera u Novoj Gradiški – ostaje vidjeti.

NOVA GRADIŠKA – Sutra, 20. kolovoza, točno u podne, u režiji tri SDP-ovca: Mirka Golovrškog, Josipa Vukovića i Zlatka Zebića, trebalo bi biti izvršeno javno silovanje demokracije i onoga što je ostalo od hrvatske pravne države. Sutra bi novogradiški gradski vijećnici trebali javno ‘spasiti’ tajno provedenu protuzakonitu operaciju zaduženja Grada Nove Gradiške za 14,6 milijuna kuna.

 

Silovanje je to demokracije i pravne države zbog toga što ne postoji ni jedna legalna niti legitimna pretpostavka za tu operaciju. Naime, u pravnoj državi nije moguće počinjenje kaznenog djela, retroaktivno, ničim učiniti zakonitim – pa niti naknadnom promjenom propisa.

 

A, sve kad bi ova banana država bila, pravno, oguljena do srži, što za sad navodno još nije, operaciju nije moguće niti tehnički provesti. Ako ‘trojka’ nema namjeru posegnuti za praksom kralja Aleksandra Karađorđevića te objaviti kako je „nastupio čas kada između naroda i njih ne može i ne smije biti posrednika”. U ovom slučaju gradskih vijećnika.

 

Prema informacijama koje smo dobili od dobro informiranih Novogradišćana, stanje u Gradskom vijeću jeste jadno, ali nije bezizlazno. Naime, Vuković i Golovrški, ipak, nisu uspjeli ucijeniti dovoljan broj vijećnika koji bi, zajedno s njima, sudjelovali u nastavku kriminalnih aktivnosti te retroaktvino izglasali ‘pokriće’ za dio njihovih dosadašnjih marifetluka.

 

Devetnaest  gradskih vijećnika, interesno i partijski, raspoređeni su vrlo različito. Trenutno ne postoji niti jedan motiv koji bi na okupu držao deset vijećnika, koliko ih je, temeljem Statuta (čl. 49.) i Poslovnika (čl. 107.), potrebno za ovu planiranu svinjariju.

 

Budući da se radi o pokušaju izvođenja operacije drskosti neviđene u hrvatskoj parlamentarnoj povijesti, od gradskih vijećnica i vijećnika bilo bi politički nepromišljeno, ako ne i kukavički, izbjegavanje dolaska na ovu sjednicu, odnosno, izbjegavanje javnog deklariranja – podržavaju li ustrajavanje Golovrškog i Vukovića u njihovom nasilničkom kršenju pozitivnih zakonskih, statutarnih i poslovničkih propisa ili ne podržavaju.

 

Unatoč činjenici da Vuković i Golovrški, neke vijećnice i vijećnike, mogu pokušati ucjenjivati, za vjerovati je kako su i oni svjesni da njihov život u Novoj Gradiški nije počeo ulaskom u Gradsko vijeće, niti će prestati izlaskom iz njega.

 

Odnos snaga u Gradskom vijeću

Mato Bilonjić (HDZ) – umirovljenik, prekinuo odmor kako bi sudjelovao u radu Grdskog vijeća.
Anđelko Pojatina (HDZ) – zaposlen u gradskoj tvrtki ‘Slavča’.
Mirna Kovačević (HDZ) – umirovljena časnica HV, na odmoru, odsutna.
Romana Mazulović (HDZ) – zaposlena u školi ‘Mirka Golovrškog’, na odmoru, odsutna.
Dražen Oršulić, dr. med. (HDZ) – predsjednik novogradiškog HDZa, na odmoru, odsutan.
Ana Subić, dr. stom. (HDZ) – privatna stomatologinja, na odmoru, odsutna.

Mirko Golovrški, prof.(SDP) – Na sjednici će pokušati vratiti duha u Pandorinu kutiju.
Ivan Adžić, prof. (SDP) – profesor u školi
Franjo Kikić, iur. (SDP) – zaposlen na carini. Na osobnoj je moralno-političkoj razdjelnici. Ako podrži Golovrškog i Vukovića – izgubit će kredibilitet kod naroda i naredne izbore, a ako ne podrži ovu dvojicu, po svemu do sada viđenom, izgubit će kredibilitet u partiji.
Ivan Salopek (SDP) – zaposlen u ‘Vukovićevim’ Plin instalacijama ili Plin projektu. Vezat će konja gdje mu aga kaže.
Marijan Radić (SDP) – zaposlen u ‘Vukovićevim’ Plin instalacijama ili Plin projektu. Vezat će konja gdje mu aga kaže.
Zoran Starčević, dipl. teolog (SDP) – bio zaposlen u gradskoj tvrtki DING. Dobio otkaz kao tehnološki višak.
Dalibor Marić, dr. med. (SDP) – zaposlen u novogradiškoj Općoj bolnici, na odmoru, odsutan.
Mario Marić, dr. med (SDP) – zaposlen u novogradiškoj Općoj bolnici, na odmoru, odsutan.

Zvonimir Mokrović (HDSSB) – poštar čije kćerke rade u gradskoj upravi odnosno tvrtki.
Dubravko Gubić, ing. (HDSSB) – direktor gradske tvrtke DING, osnovane 02. srpnja 2010. sa 110 zaposlenih iz koje je, nakon bezglavog bijega prvog direktora Kekeza i dolaskom Gubića, kao tehnološki višak otpušteno je 56 ljudi – iako je Grad, u tu tvorncu uložio oko 15 milijuna kuna.
Dinka Matijević, oec. (HDSSB) – direktorica TZ Grada Nova Gradiška. Unatoč dosadašnjim pritiscima, kao da je Račanova, čuvat će obraz i po cijenu radnog mjesta.

Josip Stanešić (HSU) – umirovljenik koji je napustio svoju stranku, nama je za sada, moralno-politički, neidentificiran.

 

dr. sc. Zoran Jukić, dr. med. (HSS) – Nitko ga nije zvao. Provjerit će sutra održava li se sjednica, a ako dobije potvrdan odgovor – odazvat će se.

 

Sve da svi ‘crveni’ dođu na sjednicu Gradskog vijeća i glasuju za prikrivanje kriminalnih postupaka SDP-ovih vođa, odluka neće  biti donesena jer, za njezinu valjanost, potrebna je apsolutna vijećnička većina – dakle 11 ruku. A toliko (ne)časnih vijećnika nisu u stanju prikupiti niti takvi fiškali kakvi bez sumnje jesu: Mirko Golovrški, Josip Vuković i Zlatko Zebić.

 

Je li sazivanje ove sjednice potez moralno-političkih očajnika, koji pred partijom i javnošću pokušavaju oprati obraz, ili je to  usaglašena akcija vrha stranke i njenih lidera u Novoj Gradiški – ostaje vidjeti.

Autor: Jerko Zovak/ Sb.plus

Komentari
Prethodni članakTahir šesti “osvojio” Beograd
Sljedeći članakDemokracija na način boljševičkog dijela SDP-a