Slavko Došlić iz Baćindola obavljao je svoj posao, čuvao red i mir. Pošten čovjek u najboljim godinama, čekala ga je budućnost. Vedar, nasmijan i neizmjerno dobar prema svima krenuo je, ne znajući da mu je to posljednji puta sa svojim kolegama kako kreće  na ophodnju prema Trnakovcu, cestu koja iz Okučana vodi prema Lipiku. Uzeli su mu mladost i život, budućnost upravo tu.

Upravo u  mjestu Trnakovac općina Okučani, naoružani Srbi okučanskog kraja pucali su iz zasjede na redovnu policijsku ophodnju Policijske ispostave Stara Gradiška i ubili Hrvata Slavka (Blaževa) Došlića (rođ. 20.06.1969.), pripadnika MUP-a RH, PI Stara Gradiška, Na žalost prvi poginuli policajac na ovom našem području je Slavko Došlić iz  Baćindola . Tom prilikom teže su ranili  Vladimira (Ivanova) Berića (rođ. 01.12.1967.), pripadnika MUP-a RH, PI Stara Gradiška , a treći član ophodnje  Robert (Stjepanov) Klaić (rođ. 10.06.1967.), pripadnik MUP-a RH, PI Stara Gradiška, iz Nove Gradiške, Mala br. 47., ostao je nepovrijeđen. 

Slavko Došlić je prvi hrvatski policajac ubijen u zapadnoj Slavoniji. Rijetko ga spominju u medijima, no mi ga se uvijek sjetimo i bar na ovaj dan evociramo uspomene na njega. 

Neka se ne zaboravi!

Komentari
Prethodni članakSUPER SHOPPING UTORAK 08.08. U CITY COLOSSEUMU
Sljedeći članakVatrogastvo treba voljeti: Mladi Novogradiščani na vatrogasnim natjecanjima u Vrbju i Baćindolu / foto