Iako nezadovoljni sastankom sa ministrima Linićem i Jakovinom, a posebno izmjenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, udruge seljaka danas su u Novoj Gradiški većinom glasova odustali od prosvjeda najavljenih za 4. ožujka, a i to pod uvjetom.

Ukoliko do 15. ožujka ne krene obećana isplata potpora od milijardu kuna u novcu prosvjed se može smatrati zakazanim za 18. ožujka, i to “u velikim razmjerima, po cijeloj Hrvatskoj”, rekao je Stjepan Kunovac, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore (HPK).

 Dobar dio seljaka nezadovoljan je drugom tranšom isplate potpora do kraja ožujka u tzv. robnim vaučerima za koje bi mogli nabaviti repromaterijal te eventualno platiti porezna dugovanja, ili kao što predlaže HPK sa današnjeg sastanka, zamijeniti ih u bankama za gotov novac. – Šta ću s papirom… ako budem kupovao na vaučer ostajem bez popusta na gotovinu; ako ga odnesem u banku uzeti će mi proviziju, kako god okrenem gubim u startu. Na sto tisuća kuna je to puno novca, kaže jedan od predstavnika udruga.

 Upravo sklopljeno primirje seljaka s Banskim dvorima, ako ne bude živog novca na vrijeme do 15. u mjesecu, teško će potrajati.

Autor: Saša Radivojević

Komentari
Prethodni članakIZBORI 2013. :Ankete pokazuju – ključ za pobjedu u N.Gradiški imaju – žene!
Sljedeći članakNK “Sava” Stara Gradiška – NK “Omladinac” Vrbova 1:4