Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) je objavio nove podatke o cijepljenju koje se posljednjih tjedan dana intenziviralo od kada Hrvatska bilježi rekordne brojke novozaraženih.

Samo u četvrtak je iskorišteno 31.406 doza. Dan ranije, 10.studenog, cijepljeno je 27.621 osoba od kojih je 16.747 primilo prvu dozu. Drugu dozu je primilo 3.527 osoba a dodatnu ili treću dozu 7.347 osoba. Do dana 10. studenoga cijepljeno je 49,06 posto ukupnog stanovništva odnosno 58,67 posto odraslog stanovništva.

Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je u gradu Zagrebu (57,6 posto) ukupnog stanovništva, odnosno 69,2 posto odraslog stanovništva), a završeno cijepljenje u najvećem je obuhvatu ostvareno također u Zagrebu (52,6 posto ukupnog stanovništva, odnosno 63,4 posto odraslog stanovništva).

Druga po broju cijepljenih je Primorsko-goranska županija, a onda Varaždinska i Istarska. Usprkos visokim brojkama, najveći otpor cijepljenju i dalje je u dalmatinskim županijama: Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj i Zadarskoj. Na kontinentu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Izvor: HZJZ

 

Komentari
Prethodni članakOŠ Mato Lovrak: Županijsko natjecanje iz krosa
Sljedeći članakOdržana stručna vinska obuka za djelatnike u turizmu i ugostiteljstvu