Dan Općine Staro Petrovo selo ove godine sadržajem je nadmašio do sada svako slavlje u središtu općine – Starom Petrovom Selu.

Nakon što je jučer u prijepodnevnim satima održan je formalni dio obilježavanja Dana općine uslijedio je zabavno -natjecateljski program što sportskog, što onog kulinarskog duha.

U organizaciji koga drugoga nego Općine Staro Petrovo Selo održano je natjecanje u kuhanju čobanca gdje je svoje kulinarske vještine pokazalo 13 ekipa s područja Općine Staro Petrovo Selo i jedna ekipa iz Nove Gradiške.

Do 14.00 sati sve ekipe su zauzele svoja mjesta i počele sa pripremama za kuhanje, svima dobro poznatog, slavonskog čobanca. 

Žeđ se gasila pivom, vinom, rakijom i vodom, iako sudionike i posjetitelje vrijeme nije služilo, atmosfera je bila uzavrela, a miris slasnog čobanca širio se općinom. Piće je dodatno podizalo raspoloženje, a za dobru zabavu uz pošalice brinuli su se kuhari amateri. Pjevalo se, plesalo i veselilo, a ni apetita nije nedostajalo, što se vidjelo po popunjenim stolovima. Dok su čekali da čobanac bude gotov ekipe su na stolovima ispred sebe imali narezane slavonske delicije: kobasice, slaninu, šunku, koje su posjetitelji rado degustirali.

Majstori kotlića su svoje znanje, umijeće i dobru volju pretakali u kotliće ne bi li oduševili kritična nepca žirija. Prosudbeno povjerenstvo nije imalo lak zadatak odlučiti koja od ekipa je skuhala najukusniji čobanac. Presuđivale su nijanse u izgledu, okusu, mirisu, no ovoga puta pobjednički pehar podigla je ekipa iz Štivice.

Dok se na igralištu krčkao čobanac u dvorani se paraleno odigravala rukometna utakmica između ekipa Općine Staro Petrovo Selo i Grada Nova Gradiška. 

Mnoštvo se poznatih lica iz košulja i odijela presvuklo u sportske dresove i hrabro odmjeravalo snage na terenu. Odlična rukometna predstava, puna neizvjesnosti i rezultatskog preokreta, no najvažnije od svega, fair play-a zabavljala je znatiželjnu publiku.

Iako je na tribinama domaćih igrača podršku davalo mnoštvo navijača, boljima su se pokazali Novogradiščani, koji su Staropetrovoselce s nekoliko golova razlike pobjedili. 

Petak u Starom Petrovom Selu zaokružen je odličnim koncertom TS Tkanica i grupe Vigor koja je za svoju publiku imala samo riječi hvale. A tek publika za tamburaše i pjevače, u nekoliko riječi-ostala je bez daha.

Sadržaju u sklopu Dana Općine se nastavljaju i danas. Prijepodnevni sati predviđeni su za okupljanje članova koje će uređivati motocross poligon za najmlađe, a organizira se i Car i Moto Show.
Posljepodnevni dio dana rezerviran je za vožnju dječjim poligonom, druženje, razne igre spretnosti za koje su pobjednicima osigurani pehari i nagrade.

Noćni dio događanja predviđen je za rock grupe “The Unimogs Band” i “The Second Hand Band”, a sve prije i poslije toga će upotpuniti vrhunski “DJ Dida”.

Ponuda hrane i pića i još neka mala iznenađenja govore u prilog tome da je na vidiku još jedna odlična zabava do ranih jutarnjih sati u Starom Petrovom Selu – ističu članovi Enduro kluba Staro Petrovo Selo, organizatori subotnje proslave Dana Općine.

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakKrastavac- super namirnica iz naših vrtova
Sljedeći članakZaštitite svoju imovinu tijekom godišnjih odmora!