Osnova škola Ante Starčević u Rešetarima ove je godine 15. put ugostila mlade tehničare Brodsko-posavske županije.

Sudjelovala su 123 učenika iz 29 osnovnih škola, a važno je napomenuti da je ovo natjecanje i priprema za 54.državno natjecanje koje se ove godine održava u Primoštenu, a učenici koji danas ostvare najbolje rezultate predstavljati će našu županiju.

Natjecatelji su predstavili svoje radove iz 12 područja tehnike iz kojih se odabiru najbolji za plasman na državno natjecanje.Kako je istaknuo ravnatelj OŠ Ante Starčević, Tihomir Batalo, ovo nije samo natjecanje u znanju nego se učenici bore u tri područja:učenici pišu pisani rad, zatim imaju praktičan rad po svojim područjima i nakon toga brane rad pred komisijom, a ovo natjecanje je svakako dobra podloga za sve učenike koji će odabrati tehnička zanimanja kao svoj životni poziv.

Nakon svečanog programa,  kojeg su priredili učenici i učitelji škole,ravnatelj je pozdravio je prisutne i otvorio natjecanje. Zahvalio se učenicima što su kao dio životnoga opredjeljenja izabrali neku od brojnih tehničkih aktivnosti, a koje imaju za cilj razvijanje poduzetničkoga duha, a velike zasluge za učenički interes pripadaju, između ostaloga,  njihovim učiteljima mentorima.

Komentari
Prethodni članakAlkoholizam kod mladih kod mladih kao gorući problem za psihologe i društve
Sljedeći članakBlokirana obilaznica!