Lovačko društvo „Graničar“ iz Starog Petrovog Sela u subotu, 25. kolovoza bilo je domaćin tradicionalnog 5. natjecanja lovaca Brodsko-posavske županije u kuhanju čobanca koje je okupilo 26 ekipa majstora u spravljanju ove poznate slavonske delicije.

Tijekom cijelog dana na terenima za male sportove miris čobanca širio se tim prostorima, a ukusi ovog gastronomskog specijaliteta zadovoljili su i najizbirljivije gurmane.

Stručni ocjenjivački sud pod vodstvom ing. prehrambene tehnologije Dražena Krstanovića iz Požege pregledao je i ocijenio čobance te odlučio o pobjednicima.

Pobjednici su majstori LU „Dilj“ iz Podcrkavlja, drugoplasirani su lovci „Vepra“ iz Okučana, te treći meštri „Srnjaka“ iz Cernika. Predsjednik Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije Mato Grgić uručio im je pehare uz čestitke za plasman, a Dilj“ bi trebao dogodine biti domaćin ovakvog natjecanja.

-Nema posebne tajne za kuhanje. Uz više vrsta kvalitetnog mesa, treba biti dobro društvo, raspoloženje i volja, kao i dugogodišnje iskustvo – kazao je šef pobjedničke ekipe majstor čobanca Stjepan Plivelić iz podcrkavačkog „Dilja“.

Spravljeni čobanci posluženi su posjetiteljima priredbe koji su svojim donacijama osigurali novac, a odlukom lovaca kao i ranijih godina bit će dan u humanitarne svrhe od čega dio ide Osnovnoj školi „Ivana Gorana Kovačića“ u Starom Petrovom Selu.

Lovci „Graničara“ na čelu s predsjednikom Robertom Babačekom dobro su organizirali priredbu, a u društvenom domu uredili lovački kutak s nizom  trofeja i opremom za lovstvo. 

Autor: Jelenko Topić

Foto: Goran Lalić / fb

no images were found

 

           

Komentari
Prethodni članakSlavonci u BiH ove godine potrošili oko 87 milijuna kuna
Sljedeći članak21-godišnjak s područja Cernika krao na području Dragalića