Proteklog vikenda opet dupli program za mlade natjecatelje Karate kluba “Nova Gradiška”. U subotu smo nastupali u Tuzli (BIH), a u nedjelju u Zagrebu te opet vrlo uspješno predstavili svoj klub i Grad.

U Tuzli, u organizaciji KK “Winner” održan je 2. po redu turnir “Tuzlanski pobjednik”. Nastupilo je 639 natjecatelja iz 51 kluba iz Hrvatske,Srbije i BiH.

Prvi je na tatami izašao SEBASTIJAN VUKOVIĆ u kategoriji dječaci 7 godina, nakon dvije uvodne pobjede u polufinalu je poražen od kasnijeg pobjednika, ali kroz još jednu repasažnu pobjedu osvaja 3. mjesto.

Sljedeći su nastupili dječaci 8. godina gdje smo imali dva predstavnika, ROKO SAMAC i FRANO LOVRIĆ, dečki su nadmoćno odradili svoje uvodne mečeve i susreli se u finalu. Ovaj put uspješniji je bio Roko Samac koji osvaja 1. mjesto, dok Lovrić osvaja 2. mjesto.

LEO POTURICA u kategoriji dječaci 9 godina se ovoga puta morao zadovoljiti samo 5. – im mjestom.

LANA KRILJ nastupa u kategoriji djevojčica 10 godina i kroz pet mečeva dolazi do zlatne medalje.

NATKO MAKOVIČIĆ u kategoriji dječaci 10 godina pobjeđuje prvi meč no gubi u polufinalu i osvaja brončano odličje.

LANA POTURICA u kategoriji djevojčice 11 godina je u polufinalu poražena od kolegice iz Slavonskog Broda i također osvaja 3. mjesto.

Kao šećer na kraju dolazi nastup kata tima, u polufinalu pobjeđuju ekipu domaćina, KK Winner, a u finalu ekipu KK Tempo Gradačac i premoćno osvajaju 1. mjesto i zlatnu medalju.

U nedjelju u Zagrebu, u organizaciji KK “Princ” održan je 16. Zagreb karate fest, nastupilo je 200 – tinjak mladih hrvatskih karatista, a za Novu Gradišku opet ista ekipa sa malo drukčijim rezultatima.

Opet prvi nastupa SEBASTIJAN VUKOVIĆ u kategoriji cicibana i u finalu pobjeđuje predstavnika jednog zagrebačkog kluba te osvaja 1. mjesto.

Na ovom turniru naši mlađi učenici nastupaju u istoj kategoriji i uzimaju prva 3 mjesta, gdje im se još pridružuje kolega iz Samobora, dakle 1. mjesto FRANO LOVRIĆ, 2. LEO POTURICA, 3. ROKO SAMAC.

U kategoriji mlađih učenica LANA KRILJ kao i prethodnog dana pobjeđuje sve redom i osvaja 1. mjesto.

NATKO MAKOVIČIĆ u kategoriji učenici malo mrsi račune Samoborcima dane uzmu baš sve medalje i osvaja 3. mjesto, dok LANA POTURICA u kategoriji učenica u polufinalu pobjeđuje jednu natjecateljicu iz Samobora, a u finalu gubi od predstavnice također njihovog kluba.

Kako na ovom turniru nije bilo prijavljenih kata timova u kategoriji mlađih učenika naši dečki nastupili su u starijoj kategoriji i osvojili 2. mjesto. U finalu su poraženi od kata tima Samobora koji su izvodili majstorsku katu Jion, dok su naši dečki radili učeničku katu Heian Godan.

Bio je ovo vrlo naporan, ali zato vrlo uspješan vikend za mlade natjecatelje koje za 14 dana očekuju novi nastupi i nadamo se bar isto ovako dobri rezultati.

 

no images were found

Komentari