U prijateljskoj posjeti našem gradu ovog vikenda boravili su predstavnici prijateljskog grada Herzogenauracha, grada s kojim Nova Gradiška njeguje dugu, plodonosnu suradnju, dugu sada već punih 39  godina.

Zahvaljujući našem sugrađaninu Marku Lončaru, koji je inicirao suradnju, u proteklom razdoblju brojna su prijateljstva ostvarena između ova dva grada. Tijekom godina suradnja je uspješno realizirana na gospodarskom, kulturnom, sportskom i društvenom području. Brojne novogradiške udruge gostovale su u ovom njemačkom gradu, realizirani sportski, kulturni i ini susreti, a da dobre volje i želje za nastavkom prijateljstva ne nedostaje, dokaz je i posjeta njemačke delegacije našem gradu na čelu s gradonačelnikom Herzogenauracha  dr. Germanom Hackerom.

– Drago mi je što smo toliki niz godina uspjeli održati prijateljstvo s ovim njemačkim gradom. Sljedeće godine proslavit ćemo okruglih 40 godina prijateljstva što me izuzetno veseli – kaže inicijator ovog prijateljstva, naš sugrađanin Marko Lončar.

Gradonačelnik Hezogenauracha German Hacker boravak u Novoj Gradiški iskoristio je i za posjet novogradiškom Industrijskom parku:

– Imali smo veliku čast u prostorijama Industrijskog parka Nova Gradiška ugostiti izaslanstvo njemačkog grada Herzogenauracha, prijateljskog grada Nove Gradiške, na čelu s gradonačelnikom dr. Germanom Hacker. Gradonačelnik Herzogenauracha pohvalio je projekte IPNG-a u provedbi, pripremljenost za nadolazeće projekte, kao i vidljiv broj rastućih ulaganja u zoni i metode kojima planiramo privući nove investitore u industrijsku zonu Nove Gradiške. Hvala ovim uvaženim gostima na posjeti i radujemo se daljnjoj suradnji – ističu u novogradiškom Industrijskom parku.

 

Komentari
Prethodni članakHSS-ovi zastupnici o štrajku učitelja: Neka ministrica Divjak stane na čelo štrajkaške kolone učitelja!
Sljedeći članakSamostalna psunjska satnija obilježila 28. godina od osnutka