Rado se prisjećamo protekle manifestacije „Advent u našem gradu“ koja je izmamila sve generacije u gradski park koji se pretvorio u čarobnu šumu. Ove godine je situacija pomalo neizvjesna, no ukoliko broj zaraženih koronavirusom u našoj županiji ostane kao i dosada, Grad Nova Gradiška ponovno će zasjati blještavim sjajem lampica, kuglica, uz dječji smijeh i popratnu prigodnu glazbu.

– Kada radimo zimski sadržaj najčešće mislimo prvenstveno na naše najmlađe. Za njih će ponovno biti i klizalište na kome planiramo predstavu na ledu, doći će nam i Djed Božićnjak, likovi iz bajke koje će svojom kreativnošću upriličiti suradnica Zdenka Žulj. Ja vjerujem u čuda i bajke, posebice u ovo teško krizno doba. Našim mališanima pripremit ćemo radionice uz glazbeni sadržaj svake subote i petka, tu će nastupiti naše domaće mlade pop rock snage. Puno toga planiramo, naravno i bogatu gastronomsku ponudu, kuhana vina, kobasice i sve ono što ide uz božićne praznike. Planiramo i radimo na sadržajima, nadamo se da ćemo ih sve realizirati, imamo sve veći broj zaraženih, no nada ostaje da će sve biti lijepo, upravo za najmlađe, – kaže direktorica Turističke zajednice NG Dinka Matijević.

– Sve će biti na otvorenom, pripremamo se kao da se ništa ne događa, iako postoji opasnost od zatvaranja. Bit će sve kao prošle godine, klizalište je kroz Javni poziv već naručeno, kao i kućice za naše ugostitelje koji se mogu javiti ako žele prodavati hranu ili piće, ponavljam sve će biti na otvorenom uz pridržavanje epidemioloških mjera. Dođite sa svojim idejama, neka bude što ljepše, bogatije i što bolje organizirano, – poručila je Matijević.

– Trenutno se priprema Jesenski sajam, no još nismo sigurni hoće li se održati. Nekako smo sigurni da će se Advent u našem gradu ipak održati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Bit ćemo na svježem zraku, pridržavati se mjera i vjerovati kako će sve biti dobro. Mislim da je korisnije da naši sugrađani izađu na zrak, pogledaju predstavu, uživaju u koncertu i napune se pozitivnom energijom. Nadam se da će klizalište i Advent izmamiti naše sugrađane van, – rekao je zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić.

Vjerujemo u čuda, pa isto tako i da će se novogradiški park ponovno pretvoriti u čarobnu šumu, ispunjenu djecom, roditeljima, bakama, djedovima, našim brojnim sugrađanima…

 

Komentari