I danas je aktualna tema visok vodostaj rijeke Save na području Brodsko posavske županije s naglaskom na općinu Stara Gradiška, posebice mjesto Pivare gdje je vodostaj rijeke Save iznimno visok što je primoralo djelatnike Hrvatskih voda na nadogradnju nasipa.

Bez obzira na visok vodostaj, loše vremenske uvjete i jučerašnje natpise pojedinih portala i govore u vijestima, razloga za paniku, tvrdi zamjenik voditelja obrane od poplava, Igor Babić, nema.

-“Da umirim cijelu javnost s obzirom na bombastične komentare na pojedinim portalima, nasip je apsolutno siguran, ja stojim na njemu i mogu vam reći situaciju iz prve ruke” – izjavio je Babić

Situaciju na terenu jučer su pod kontrolom držali iznimno motivirani djelatnici Vodoprivrede, bez obzira na nepovoljne vremenske uvjete koji ih prate od jutra, s jednakim elanom rade i danas.

-” Ekipa je kompletna, u cijelom sastavu smo na terenu, svi radnici su zaposleni. Vršimo dodatna ojačanja nasipa koji smo ovih dana nadvisili na mjestima koji predstavljaju eventualni problem. Sve je podignuto i pod kontrolom. Konstantno obilazimo kontrolne točke i provjeravamo za eventualno povišenje nasipa za kojima trenutno nema potrebe”- umirio je zabrinute Igor Babić

Problem bi mogao predstaviti plimni val čiji se dolazak na područje Stare Gradiške i Pivara očekuje do sutra, no nasip bi tvrdi Babić trebao izdržati.

-“Upravo tako, iz najava iz mjerodavnih institucija Hrvatskih voda Sava bi mogla porasti desetak centimetara do sutrašnjeg dana, međutim mi smo sve nasipe koje smo odradili povisili čak pola metra više od tog najavljenog vodostaja, a imamo u rezervi i materijala za dodatna povišenja ako za tim bude potrebe.- izjava je zamjenika voditelja obrane od poplava.

no images were found

Komentari
Prethodni članakTvrtka Hladni val- došla iz Južnoafričke Republike i uložila u Novu Gradišku
Sljedeći članakTrenutna situacija u Staroj Gradiški, voda ulazi u dvorišta / foto