U subotu je održan 4. Otvoreni turnir naše regije u stolnom tenisu u Slavonskom Brodu
Od igrača i igračica iz STK STRMAC Nova Gradiška nastupili su:
U kategoriji namlađih kadeta: Nadan Capan i Marko Kruljac su prošli grupu, ali su poraženi u četvrfinalu. Nadan je na ukupnoj bodovnoj ljestvici učvrstio 5 mjesto, a Marko je trenutno 9.

Nastavlja se dominacija Stk Strmac u najmlađoj kategoriji klinci, sva prva tri mjesta su naša:

– Niko Matić ( klinci, 1. mjesto )
– Marko Krilj ( klinci, 2. mjesto )
– Luka Galik ( klinci, 3. mjesto )

Vrijedi istaknuti da su sva tri dečka nastupila i starjoj kategoriji i i uprkos porazima nisu razočarali, dapače u pojedinim mečevima su pružili jako dobru igru protiv dvije godine starijih suparnika.

Jedina naša djevojka koja je nastupila je Ivana Stanić i ona je osvojila dvije medalje (u kategoriji klinceza 3. mjesto i najmlađe kadetkinje također 3. mjesto ) Treba istaknuti da je Ivana imala peh jer je zaboravila svoj reket i morala je nastupiti sa posuđenim reketom. Tko poznaj stolni tenis zna da se igrači od najmlađih nogu priviknu na svoj reket, i da im je jako teško igrati sa tuđim.
U nedjelju je prva seniorska ekipa nastavila svoje prvenstvo. Na gostovanju u Novskoj je zabilježena pobjeda protiv domaćina od 4:1. Naš tim je nastupio u sastavu : Dražen Stanić, Domagoj Pereković i Nemanja Španović. Cijelo vrijeme se vidjelo da je naš tim bolji i da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Ovom pobjedom klub nastavlja utrku za prva dva mjesta koja vode u kvalifikacije za prvu ligu. Uz naš tim u dobroj formi su i konkurenti: Kaniža i Bjelovar koji su također zabilježili uvjerljive pobjede.

Za dva tjedna naš tim gostuje kod Sibinja i kod ekipe Posavca iz Kaniže.

Idući vikend drugi seniorski tim igra u Lipiku, a kadeti idu na državni turnir u Dugo Selo.

Autor: Branko Tomek

Komentari