Tradicionalna manifestacija, Smotra pjevačkih skupina „Mili Bože svi pjevaju lipo” u organizaciji „Brodskog kola” održana je protekle nedjelje, 28. listopada u Starim Perkovcima.

Kako nam javlja Zvonko Šantić, koreograf i umjetnički voditelj Kulturno umjetničkog društva „Vrbje”, na smotri je ove godine nastupila ženska i muška pjevačka skupina ovoga društva:

– Presretni smo. Nastupile su obje skupine našega društva, a naša članica Željka Đurić proglašena je najboljom počimaljom Brodsko posavske županije! Ženska pjevačka skupina predstavila se s tri pjesme, a nastupila je i naša muška pjevačka skupina koja je također imala zapažen nastup. Rezultat je to kontinuiranog rada i velikog entuzijazma članova KUD-a Vrbje, a dokaz tomu je i još jedno vrijedno priznanje. Naime, ženska pjevačka skupina našeg društva kvalificirala se za nastup na Državnoj smotri pjevačkih skupina koja će se održati 10. studenog u Sisku. Državna se smotra održava u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a Kulturno umjetničko društvo „Vrbje” će predstavljati našu, Brodsko posavsku županiju – kaže Šantić.

Veliko je ovo priznanje za članove ovog, relativno mladog društva, stoga, Željki, njenim članovima i voditelju Šantiću upućujemo sve čestitke i želimo puno uspjeha u Sisku!

 

no images were found

Komentari