Donosimo vam novi komentar naše sugrađanke, vlasnice Knjigovodstvenog servisa „Kontoar” d.o.o. Mirele Relkovć. I ovoga se puta osvrnula na aktualnu problematiku i našu svakidašnjicu, svakako pročitajte:

U Novoj Gradiški živi 11.000 stanovnika, a uključujući naselja Kovačevac, Ljupinu i Prvču, prema zadnjem popisu stanovništva brojimo s oko 14.000 stanovnika. Nalazimo se u Brodsko-posavskoj županiji, a između ostalog Nova Gradiška je i najmlađi hrvatski grad jer je osnovan tek 1748. godine.

Gospodarstvo je nekad bilo vezano uz drvnu, tekstilnu i metalnu industriju, što se promijenilo s godinama od osamostaljenja Republike Hrvatske – većina tih divova je nestala u privatizaciji i nesnalaženju raznih struktura u vođenju istih. Danas se gospodarstvo temelji najviše na poduzetništvu u raznim granama i dijelom u poljoprivrednoj proizvodnji.

Oslanjanjem na poduzetništvo i razvojem industrijskog parka, koji je lako uočljiv, osobito ako prolazite autocestom Zagreb-Slavonski Brod, moj grad se počeo isticati kao ugodno mjesto življenja i rada.

Znate li da kada kod nas otvarate npr. obrt, možete obaviti sve potrebne radnje – izradu pečata, otvaranje poslovnog računa, prijave na HZMO i HZZO, poreznu upravu, za otprilike sat vremena, a ako odaberete jedan od dugogodišnjih knjigovodstvenih servisa čak i brže? Slično je i s operativom u drugim djelatnostima!

Znate li da se, po uzoru na druge gradove, posebno potiče zapošljavanje kod malih poduzetnika ali i opremanje prostora, dobivanje certifikata i slične povlastice, koje mogu biti dobar saveznik u pokretanju poslovne aktivnosti? Jedino nam nedostaje možda još jedan vrtić jer djece je sve više, a kapaciteti su nam na istom nivou…

Znate li da je cijena vrtića uz subvenciju grada cca 600,00 kuna mjesečno (znam skupo je ali smo zadovoljni i s tom cijenom).

Znate li da iz Nove Gradiške dolazi izvrsna tjestenina tvrtke Clarum d.o.o. ili pak namještaj iz tvrtke Prima Commerce d.o.o.?

Znate li da Novu Gradišku čine i poduzetnici s vrhunskim idejama, pa poput tvrtke Elda d.o.o. često pripadaju skupini nagrađivanih poduzetnika u raznim dostignućima.

Znate li da Novu Gradišku čini i niz mikro poduzetnika, koji u našoj osiromašenoj sredini rade i bore se za opstanak sebe i svojih djelatnika?

Pa kad budete drugi puta čitali o nama vjerujem da će to biti po jako dobrim vijestima.

Moji Novogradiščani uvijek poslije bitke izađu jači, tako će i sada!

Ovo je bio memento za sve njih gdje god bili.

Jer mi iz Slavonije ne odlazimo – nikada.

Mirela/ proknjižime

Komentari