U prostorijama Općine Rešetari danas je potpisan Ugovor o izgradnji Dječjeg vrtića „Čarobni svijet u Rešetarima”.

Ugovor su potpisali načelnik Općine Zlatko Aga i predstavnici izvođača radova, tvrtke „Watmont” d.o.o. iz Vinkovaca.

Potpisivanju su ugovora nazočili i predstavnici tvrtke „SB invest” koja će provoditi stručni nadzor te tvrtki „Marsonia” i „Sintagma” koja je zaslužna za tehničku pomoć i vidljivost projekta.

– Ovo je posebno značajan trenutak za sve žitelje općine Rešetari. Odobren nam je maksimalni iznos sredstava, drago nam je što ćemo konačno dobiti kvalitetan vrtić. Sve veći je broj djece upisan, samo ove godine upisano preko 60 djece u redovnom te 45 djece u predškolskom odgoju. Prepoznali smo na vrijeme potrebu za gradnjom ovakve ustanove koja će biti izgrađena na prostoru ispod Osnovne škole „Ante Starčevića”. Treba naglasiti da ćemo imati i jaslički odjel te u potpunosti udovoljavati svim potrebama korisnika – kaže načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga.

Ukupna vrijednost projekta je 10.077.142,00 kuna

– Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, iznos potpore iznosi 7.440.000,00 kn, a omjer sufinanciranja je 85 % EU, 15 % HR.Korisnik projekta je Općina Rešetari, planirano trajanje predmetnog projekta je 24 mjeseca, a izvođač radova je “Watmont“ d.o.o. iz Vinkovaca.

Provedba projekta usmjerena je na unapređenje kvalitete sustava predškolskogodgoja i obrazovanja kroz izgradnju objekta dječjeg vrtića kojim će se pridonijeti unapređenjuodgojno-obrazovnih usluga, kvaliteti življenja i poticanju procesa demografskog oživljavanja napodručju općine Rešetari.Spomenutim projektom izgradit će se samostalna zgrada dječjeg vrtića koja će svojimkapacitetom zadovoljiti potrebe Općine, a samim time otvorit će se potreba za novim radnimmjestima na poslovima predškolskog odgoja i naobrazbe. Provodit će se redovitiprogrami odgoja i obrazovanja i prehrane djece rane i predškolske dobi.

Završetkom projekta 107 djece s područja općine Rešetari upisat će se novi vrtić. Time će se dugoročno povećati dostupnost i kvaliteta usluga predškolskog odgoja i naobrazbe na području općine Rešetari, poboljšati standard i kvaliteta života djece i roditelja, a više mladih obitelji će ostati živjeti na području općine radi mogućnosti realizacije jedne od osnovnih potreba obitelji.

Također će se smanjiti proces depopulacije i potaknuti proces demografskog oživljavanja – zaključio je Aga. 

 

Komentari
Prethodni članakDobra strana našeg grada: Kad se traži mjesto više / foto
Sljedeći članakMalim poljoprivrednicima 41 milijun kuna; potpisano novih 370 ugovora