S jučerašnjim danom 70 novoupisanih mališana s našeg područja krenulo je sa svojim vrtićkim danima. Stresno, ali i lijepo razdoblje ne samo za roditelje već i mališane, ali kako ističu odgojiteljice u Dječjem vrtiću Nova Gradiška, sve to brzo prođe i djeca se vrlo brzo naviknu na nove uvjete, prijatelje i nadasve dobru zabavu u ovoj predškolskoj ustanovi.

– Danas sam veoma ponosna, na svoj kolektiv, djelatnike i Grad Nova Gradiška koji nam je omogućio da novu pedagošku godinu započnemo sa 70 djece više upisanih nego prošle godine. Osnovali smo dvije nove skupine, zaposlili nove djelatnike.

Naši su djelatnici cijeli protekli tjedan, uz redovan posao pripremali prostorije, uređivali ih i na ovaj način im se želim zahvaliti jer su učinili maksimum kako bi krenuli s još jednom novom pedagoškom godinom.

Ove godine najviše smo imali zahtjeva za upis djece starosti 3 do 4 godine, to veseli i nadam se da će sva ova djeca ostati u našem gradu. Dočekali su ih lijepo uređeni vrtići „Maslačak” i „Radost”, no naravno, da se uvijek može više.

U konačnici, ipak, imamo lijep, uređen i opremljen prostor u kojemu se svi dobro osjećamo – kaže Vera Trobić, ravnateljica Dječjeg vrtića Nova Gradiška.

Obnavljaju se područni vrtići, raste broj upisane djece

S radom su, uglavnom, počeli i područni vrtići. I tu je situacija više nego dobra, ističe Trobić:

– Dječji vrtić Okučani trenutno ima oko 40 upisane djece i ovdje, također, bilježimo povećanje broja zaposlenih. Dječji vrtić Cernik je u fazi čišćenja nakon kompletnog renoviranja izvana i iznutra.

Oni će s novom pedagoškom godinom početi u ponedjeljak, 9. rujna, stoga roditelje molim za još malo strpljenja ovaj tjedan.

Vrtići u Novoj Kapeli i Starom Petrovom Selu u ovoj će se godini nadograditi i rekonstruirati, i tu bilježimo veći broj upisane djece. U najavi je izgradnja dječjeg vrtića u Dragaliću tako da, zaista, rastemo. Cijene vrtića su u Novoj Gradiški ove godime nešto niže, cijena je 500,00 kuna.

Ostali vrtići također imaju svoje cijene, uglavnom, najava je da će cijene i dalje smanjivati.

Mi s redovitim aktivnostima krećemo već danas, pokušavamo pokrenuti engleski i sportski program, mislim da smo postali prepoznatljivi u gradu i našim lokalnim zajednicama. Mislim da smo našim radom kod roditelja uspjeli razviti svijest da vrtić stvarno daje nešto djeci.

Nije da se mi samo ovdje igramo, mislim da djeca daleko spremnija dolaze u školu. Ponosni smo nositelj brončanog statusa zelenog vrtića, od najranijeg doba razvijamo ekološku svijest, tako ćemo i nastaviti.

Što se tiče programa predškole, zahtjeve smo zaprimili i već postoje liste čekanja. Molila bih roditelje da se strpe do 15. rujna jer ćemo pokušati tijekom devetog mjeseca upisati i djecu s liste čekanja. S programom predškole ćemo najvjerojatnije krenuti sredinom siječnja – dodaje Trobić.

Vera Trobić na čelu je Dječjeg vrtića Nova Gradiška već osam godina:

– Još uvijek imam volju i entuzijazam za radom. Mislim da me ova pozitiva, djeca, organizacija drže na poslu i radujem se svakom novom radnom danu u vrtiću. I naravno, da se ponovno rodim, opet bih radila s djecom – s osmijehom kaže.

 

Komentari
Prethodni članak“Štivičke rezbarije” – održan prvi Festival graha, zabave i veselja
Sljedeći članakSutra u novogradiškom kinu “Nebeska tema”: Priča o glazbenom velikanu