VIŠE NARUŠAVANJA JAVNOG REDA I MIRA TIJEKOM VIKENDA

Tijekom vikenda policijski službenici su intervenirali više puta zbog narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dana 15. listopada, oko 12.30 sati, postupali su na prostoru željezničkog kolodvora u Slavonskom Brodu, povodom dojave o narušavanju javnog reda i mira. Pritom su utvrdili da je 39-godišnjak putem mobilnog uređaja i zvučnika reproducirao glazbu te je konzumirao alkoholno piće na javnom mjestu. Izvršenim alkotestiranjem, očitana je koncentracija alkohola od 2,26 promila alkohola u krvi. U subotu 16. listopada, u Bartolovcima, unutar trgovine, vikom i galamom, javni red i mir je narušavao alkoholizirani 35-godišnjak (1,98 promila), koji je nastavio s činjenjem prekršaja i nakon dolaska policijskih službenika. Počinitelju prekršaja je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja utjecaja alkohola.

U petak, oko 20.30 sati, u Novoj Gradiški, pod utjecajem alkohola od 3,20 g/kg, javni red i mir, vikom i psovkama, narušavala je 29-godišnjakinja, nezadovoljna na zaposlenicu ugostiteljskog objekta koja joj nije htjela poslužiti alkoholno piće. Alkoholizirana 29-godišnjakinja je vrijeđala i omalovažavala i policijske službenike te je potom zadržana u prostorijama policije do prestanka djelovanja utjecaja opojnog sredstva.

Nadalje, policijski službenici su u subotu, 16. listopada, oko 21 sat u Novoj Gradiški, zatekli 49-godišnjaka, koji je urinirao po zgradi obrazovne ustanove te na takav način vrijeđao moralne osjećaje građana. Istog dana, oko ponoći, policijski službenici su u Novoj Gradiški prekršajno sankcionirali 23-godišnjeg počinitelja prekršaja konzumacije alkohola na javnom mjestu. U nedjelju, oko 1,20 sati, također u Novoj Gradiški, došlo je do fizičkog sukoba alkoholiziranih mladića u dobi od 22, 20 i 19 godina, zbog ranije narušenih međuljudskih odnosa. Izvršenim alkotestiranjem, utvrđene su koncentracije alkohola u iznosima od 0,97 ‰, 1,64 ‰ te 1,22 ‰.

Policija protiv svih počinitelja prekršaja podnosi prekršajne prijave zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

MOTOCIKLIST I SUVOZAČICA ZADOBILI TEŠKE TJELESNE OZLJEDE

Jučer, 17. listopada, oko 15 sati na kolniku državne ceste D53 u blizini Gornjeg Slatinika, došlo je do prometne nesreće u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene.

Do prometne nesreće je došlo na način što se 31-godišnjak upravljajući motociklom nije metalni bočni oslonac motocikla vratio u vodoravni položaj, uslijed čega je zapeo nogarom za kolnik, izgubio nadzor nad motociklom, nakon čega je došlo do pada motocikliste i 18-godišnje putnice na kolnik. Sudionici ove prometne nesreće su zadobili teške tjelesne ozljede te su prevezen u Opću bolnicu u Slavonskom Brodu, gdje im je pružena liječnička pomoć.

Zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu protiv vozača slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

VOZIO U KRIVOM SMJERU

Jučer, 17. listopada policija je zaprimila dojavu da se na autocesti A3 jedan osobni automobil kreće u pogrešnom smjeru.

Postupajući po dojavi oko 23.20 sati na 221. km autoceste A3 zaustavljen je osobni automobil marke, kojim je upravljao 40-godišnji bosanskohercegovački državljanin. Vozačku je naplaćena novčana kazna od 10.000 kn, koju je platio u iznosu 2/3, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca.

ZADRŽANI U POLICIJI ZBOG VOŽNJE POD UTJECAJEM ALKOHOLA OD 2,33 I 2,07 PROMILA

Jučer, 17. listopada oko pola sata poslije pola noći, u Donjim Andrijevcima, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 35-godišnji hrvatski državljanin kod kojeg je očitana prisutnost alkohola u krvi u iznosu od 2,33 g/kg.

Istog dana, oko 1.30 sati u Novoj Gradiški, policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili su 47-godišnjaka kako upravlja osobnim vozilom sa 2,07 promila alkohola u organizmu.

Vozačima je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola te protiv prekršitelja slijedi novčana prekršajna sankcija, kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima, zbog počinjenog prekršaja iz članka 199 Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari
Prethodni članakSutra bez vode u Prvči
Sljedeći članakKino Nova Gradiška prikazuje SF avanturu: Dina