Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, nastavili su i dalje s pojačanim nadzorima prometa tijekom svibnja. Svrha provođenja pojačanih policijskih kontrola bila je veća razina sigurnosti u prometu i sprječavanje činjenja najtežih prometnih prekršaja.

Prošli tjedan (od 30. travnja do 06. svibnja), prilikom pojačanih nadzora, policijski službenici su evidentirali 386 prometnih prekršaja, od čega 198 prekršaja nepropisnih brzina, 39 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa. Utvrđeno je 29 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 8 prekršaja vožnje bez položenog vozačkog ispita, 8 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, 5 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

U ovim aktivnostima, najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu vozača (42-godišnjak) iznosila je 2,93 promila (utvrđena 30. travnja, oko 15,10 sati u mjestu Bartolovci). Najveća brzina u naselju od 97 km/h je utvrđena 30. travnja u 08,53 sati u Trnjanima, a najveća izvan naselja 30. travnja u 15,55 sati na auto cesti A3 kod Slavonskog Broda i iznosila je 233 km/h (41-godišnji državljanin Slovenije).

Dogodila se 21 prometna nesreća u kojima je 6 osoba teško ozlijeđeno, 7 osoba lakše ozlijeđene te je bilo 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Vozači budite oprezni i čuvajte svoj život, kao i živote drugih u prometu!

Komentari
Prethodni članakUčilište “Relković”: Danas stižu “Superjunaci”
Sljedeći članakU tijeku javna nabava za modernizaciju ceste u Adžamovcima iz 1.850.000,00 kn potpore iz EU fondova za ruralni razvoj