Čelni čovjek grada, Gradonačelnik Željko Bigović, i Dario Ban, zamjenik za gospodarstvo, obišli su novogradiški Društveni dom, na kojemu su proteklih tjedana obavljeni radovi rekonstrukcije. Podsjetimo, prethodna gradska vlast u prostor Društvenog doma, nije uložila ni kunu, iako je obnova objekta bila neophodna.

Prostor Društvenog doma prvenstveno nije zadovoljavao potrebe učenika Gimnazije koji nastavu Tjelesnog odgoja, u očekivanju vlastite sportske dvorane, provode u neprihvatljivim uvjetima. Jedino što je protekla vlast napravila je, ističe Bigović, postavljanje solarnih panela na azbestne ploče kroz koje je curila voda, te je parket istrunuo. “Doslovno je bačeno 85.000,00 kuna u vodu”, kaže Bigović.

 

Prilikom obilaska Društvenog doma ravnateljica Gimnazije, profesorica Nada Peleh Serenčeš, upoznala je gradonačelnika s trenutnim stanjem, doduše s kojim su bili upoznati i predstavnici prethodnih vlasti, ali jednostavno nisu imali sluha. Ono što je najgore, sigurnost djece je bila ugrožena, a kako se to više ne bi događalo, aktualni gradonačelnik Željko Bigović odlučio je poduzeti konkretne korake.

Krenut će se kroz koji dan u popravak parketa u Društvenom domu, tako da će uskoro dom biti u potpunosti spreman za gimnazijalce koji tamo pohađaju sate tjelesnog odgoja.

Stvari su konačno krenule na bolje i u pravom smjeru, nakon višegodišnjeg sustavnog zanemarivanja i ne reagiranja od strane pojedinih, prethodnih čelnih struktura grada. S novom situacijom zadovoljna je i ravnateljica Gimnazije koja je zahvalila gradonačelniku i njegovim suradnicima na pomoći.

Svakako je važno za istaći kako se prethodna vlast pod vodstvom bivšeg gradonačelnika Josipa Vukovića, ne samo dovela Grad na rub propasti, nego nije brinula ni za sigurnost svojih građana, prvenstveno djece, koja su svaki dan bila izložena opasnosti zbog lošeg stanja Društvenog doma. Zahvaljujući brzoj reakciji i konkretnim potezima gradonačelnika Željka Bigovića i aktualnoj vlasti, stvari su krenule u pozitivnom smjeru i ubrzo će učenici Gimnazije nastavu tjelesnog odgoja pohađati u kompletno rekonstruiranom Društvenom domu. Spomenimo još kako je Bigović napomenuo da se u Društvenom domu od sada više neće održavati glazbeni koncerti zbog kojih je parket uništavan, te će se točno definirati manifestacije koje će u tom prostoru moći biti organizirane.

Autor: Nikola Knežević

Komentari
Prethodni članakEuropa za sve ili “Europe for all”
Sljedeći članakGradonačelnik Bigović sastao se s poduzetnicima i obrtnicima