Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada posmrtno je dodijelio javno priznanje Nagradu Grada Nova Gradiška vlč. Branku Gelemanoviću za pastoralno djelovanje, dijalog sa svim strukturama društva te velik doprinos u obnovi župne crkve Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Novoj Gradiški.

Svećenika Branka Gelemanovića nakon što je diplomirao, kardinal Franjo Kuharić zaredio je u zagrebačkoj katedrali, najprije za đakona, a potom i svećenika. Nakon službi u više hrvatskih gradova, 2017. godine imenovan je župnikom župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Novoj Gradiški. Nakon nešto više od tri godine djelovanja u našoj Župi, preminuo je 4. prosinca 2020. godine u 61. godini života i 35. godini svećeništva.

Kada je preuzeo župu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Novoj Gradiški brzo se prihvatio poslova obnove zapuštene župne crkve te je u nešto više od tri godine svoga služenja, uz pastoralna nastojanja, crkvu do te mjere obnovio da se može nazrijeti njena izvorna ljepota. Među ostalim radovima, za vrijeme njegova djelovanja obnovljen je oltar sv. Ivana Nepomuka u našoj crkvi, obnovljeni iluzionistički oltari u svetištu, obnovljeni i u izvorno stanje vraćeni oslikani zidovi i freske. U crkvi je postavljena nova instalacija za rasvjetu, novo podno grijanje, obnovljene su postaje križnog puta. Vlč. Branko započeo je i završio energetsku obnovu župne kuće. Mnogo toga što je vlč. Gelemanović radio ne može se opisati, uglavnom moglo bi se reći da se župnik žurio sve završiti kao da je znao da su mu dani u Novoj Gradiški kratko određeni.

Ostavio je upečatljiv trag u komunikaciji s vjernicima i svim slojevima društva u našem gradu, a zbog svega što je učinio rado ćemo ga se uvijek sjetiti.

Nagradu Grada Nova Gradiška primila je i Udruga za autizam Sunce Nova Gradiška.

 

Komentari
Prethodni članakEvo gdje se sve možete cijepiti u sljedećem tjednu
Sljedeći članakČlanovi GO HDZ-a darivali sugrađane, župan Marušić najavio gradnju treće gradske osnovne škole