Najveća maketa željeznice u ovom dijelu Europe postala je dio Adventa u Zagrebu. Željeznica se nalazi u izložbenom prostoru u Gundulićevoj ulici i pravo je osvježenje.

Autor željeznice je Antun Backo Urbić (62), koji je maketu počeo slagati još prije gotovo četiri godine. Maketu se može vidjeti u prostoru u Gundulićevoj ulici u Zagrebu, a gradonačelnik Milan Bandić proglasio ju je službenim dijelom manifestacije “Advent u Zagrebu”.

Maketa prikazuje bajkovito alpsko mjesto, a zima i božićna atmosfera odlično pristaju “gorskoj maketi”.

 

13.05.2015., Zagreb - Predstavljanje najvece makete zeljeznice u jugoistocnoj Europi Backo Mini Express. Cetiri godine trajala je izrada makete na kojoj vozi 80 vlakova na 1.050 metara. Atrakcija je otvorena za posjetitelje petkom i subotom. Antun Urbic Backo vlasnik i idejni zacetnik.  Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
13.05.2015., Zagreb – Predstavljanje najvece makete zeljeznice u jugoistocnoj Europi Backo Mini Express. Cetiri godine trajala je izrada makete na kojoj vozi 80 vlakova na 1.050 metara. Atrakcija je otvorena za posjetitelje petkom i subotom. Antun Urbic Backo vlasnik i idejni zacetnik.
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

 

Pogledajte video kako izgleda Tomislavac, klizalište i Advent u Zagrebu.

 

https://youtu.be/vuKBKpsxCJg

 

Komentari
Prethodni članakSvečana sjednica Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma / Foto
Sljedeći članakUskoro defile malih gimnastičara