Prema UN-ovoj ljestvici sreće Hrvatska se nalazi na 47. mjestu od 146 zemalja, piše Večernji list. Vodeće zemlje su Finska, Danska, Island, Švicarska i Nizozemska, na šesto mjesto smjestio se Luksemburg, dok je sedmo mjesto zauzela Švedska, osmo Norveška, deveto Izrael i deseto Novi Zeland.

Hrvatska se nalazi na 47. mjestu od 146 zemalja. Ovo istraživanje temelji se na nizu parametara poput BDP-a, socijalne potpore, životnog vijeka, percepcije korupcije, slobode donošenja vlastitih odluka, a ono po čemu se Hrvatska ističe kao pozitivan primjer su bliski međuljudski odnosi i druženja.

U Finskoj, koja je već petu godinu najsretnija država svijeta, uz visoko povjerenje građana u vladu izražen je osjećaj građanske solidarnosti i povjerenja među ljudima kao i visok standard života, niska stopa kriminala, kvalitetan obrazovni sustav i prirodne ljepote.

Njemačka se ove godine našla na 15. mjestu, dok su naši susjedi, Slovenci, na 22. poziciji. Srbija je, s druge strane, 43., dok je Hrvatska na 47. mjestu, tik ispod Meksika, Čilea Nikaragve. Na posljednjem mjestu je Afganistan.

Foto: Pixabay

Komentari
Prethodni članakU prvih devet mjeseci 2022. godine, prihodi stranih turista premašili 11,6 milijardi eura
Sljedeći članakMinnie Mouse; novogradiški darovni dućan s raznovrsnom ponudom